Denizli, mesleki yeterliliğin başvuru noktası oldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Türkiyede bir ilki daha gerçekleştirerek mesleki yeterlilik belgesi başvuru noktası oldu.


Gündem 16.03.2021 12:30:00 0
Denizli, mesleki yeterliliğin başvuru noktası oldu

DENİZLİ (İGFA) - Nitelikli işgücünün artırılması, işgücü ve istihdam bağının güçlendirilmesi ve iş kazalarının en aza indirgenmesi doğrultusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı hizmet veren Mesleki Yeterlilik Kurumu ile işbirliği yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiyede bir ilki daha gerçekleştirdi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu ve buna bağlı mevzuat dahilinde belge alma zorunluluğu olan meslek branşları için tek nokta başvuru merkezi olmaya hak kazanan Denizli Büyükşehir Belediyesi mesleki yeterlilik belgesi başvurularını almaya başladı. Başvurular Denizli Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesi www.denizli.bel.tr adresindeki "Hızlı Menü" seçeneğinde bulunan https://apps.denizli.bel.tr/meslekiyeterlilikbasvurusu/ linkinden yapılıyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiyede ilk defa uygulanan bu çalışmayla Denizlide belgeli istihdamın yaygınlaşmasına katkı sağlayacaklarını, belge alma konusunda ise vatandaşlara büyük kolaylık getireceklerini söyledi.






Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı