Gündem

Gündem Haberleri

Denizli’de tarihi eser operasyonu

Denizli’de tarihi eser kaçakçılığı yaptığı öne sürülen 5 kişi yakalandı. Roma İslami ve Bizans dönemine ait olduğu anlaşılan üzerinde çeşitli figür ve yazıların bulunduğu toplam 50 adet sikke ve obje ele geçirildi.


Gündem 1.03.2021 15:30:00 0
Denizli’de tarihi eser operasyonu

DENİZLİ (İGFA) - Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Tarihi Eser Kaçakçılığı yaparak haksız kazanç elde etmek isteyen ve kültür varlıklarını yasadışı satışa sunmak isteyen şahısların yakalanması amacıyla 2 ayrı operasyon gerçekleştirildi. 5 şüpheli şahıs yakalanırken yapılan aramalarda Müze Müdürlüğünce uzman arkeolog ve müze araştırma görevlilerince ‘Roma İslami ve Bizans dönemine ait olduğu anlaşılan üzerinde çeşitli figür ve yazıların bulunduğu toplam 50 adet sikke ve obje’ olduğu anlaşılan tarihi eserler ele geçirdi. Yakalanan 5 kişi hakkında 2863 SKM kapsamında Tarihi Eser Kaçakçılığı suçundan adli işlem yapıldı. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.


Muğla'da sosyal destekler yüzde 110 arttı Muğla'da sosyal destekler yüzde 110 arttı
AKOM'dan meteorolojiik uyarı AKOM'dan meteorolojiik uyarı
Turistik ilk sefere uğurlandı Turistik ilk sefere uğurlandı
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Toplantısı sona erdi Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Toplantısı sona erdi
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret