Denizli Büyükşehirden ulaşımda engellilere büyük kolaylık

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ, engellilerin şehir içi ulaşımda kullandığı kimlik kartlarını akıllı kartlara dönüştürdü. Türkiyede ilk kez yapılan yeni uygulama ile engelliler çift kart karışıklığından ve vizeleme işlemlerinden kurtuldu.


Gündem 14.04.2021 15:00:00 0
Denizli Büyükşehirden ulaşımda engellilere büyük kolaylık

DENİZLİ (İGFA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Denizli İl Müdürlüğü işbirliği ile engellilerin şehir içi belediye otobüslerinde kullandığı ulaşım kartlarını akıllı kartlara dönüştürdü.

Daha önce engelli kimlik kartları veya Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞden alınan yeşil renkli ücretsiz kart ile belediye otobüslerinde seyahat edebilen engelli vatandaşlar yeni uygulama ile tek kart kullanacak.

Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Denizli İl Müdürlüğüne 1 kart yazıcısı ve boş halde bulunan temassız beyaz kartlar verdi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Denizli İl Müdürlüğü ise akıllı kartları engelli vatandaşlara tanımlayarak dağıtmaya başlarken, bundan sonraki süreçte çift kart karışıklığının yaşanmayacağına dikkat çekildi.

Türkiyede ilk kez yapılan uygulama ile engelli vatandaşların şehir içi belediye otobüs ulaşımında büyük bir kolaylık getirildi. Yeni uygulamayla birlikte engelli vatandaşların her yıl yaptırmak zorunda olduğu vizeleme işlemlerinden de muaf olacağı belirtildi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı