COVIDe yakalanan aile hekimi isyan etti: "Ailelerimiz de aşılansın!"

İstanbul Pendik’te bir ASM’nin doktorlarından Senem Aslan çok yeni COVID-19 hastalığına yakalanmış bir hekim olarak, "sağlık çalışanlarının aynı evi paylaştığı aileleri de acilen aşılanmalı” uyarısında bulundu.


Gündem 8.04.2021 13:30:00 0
COVIDe yakalanan aile hekimi isyan etti:
İSTANBUL (İGFA)- Aile Hekimi Senem Aslan, aşı planlaması yapılırken sağlık çalışanlarının ailelerinin hiç düşünülmediğini, sevdiklerine hastalık bulaştırma korkusu ile yaşayan sağlık çalışanlarının korku ve kaygı içerisinde görevlerini yürütürken ekstra güçlük yaşadığını, morallerinin düştüğünü söyledi.

Dr. Senem Aslan, eve gitmeye, çocuklarını sarılıp öpmeye, eşlerinin eline değmeye korktuklarını söyleyerek; "Ailemizin bir ferdine bizden hastalık geçecek, hafif atlatamayacak, onlara bakıp ilgilenemeyeceğiz diye korku içerisindeyiz. Evde 65 yaş üzeri eşi olana aşı yapıldı, polise, öğretmene, hastalara, risklilere, basın mensuplarına yapıldı. Bizim ailelerimizin suçu nedir? Her gün virüs yüküyle burun buruna çalıştığımız yetmiyor mu? Bir de bu yükü evimize taşıyoruz. Çocuklarımız ve eşlerimiz risk altındalar. Derhal sağlık çalışanlarının eşleri aşılanmaya başlanmalıdır! Bu bir rica değil zorunluluktur. Sağlık çalışanlarını kaybettik sıra ailelerimize mi gelsin istiyorsunuz" diye konuştu.

SAĞLIKÇILARIN KAFASI RAHAT OLMALI

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkan Dr. Yusuf Eryazğan ise, konunun önemine dikkat çekerek, adeta bir savaş ortamındaymışçasına canla başla çalışan sağlıkçıların şu dönemde içleri ve kafalarının rahat olması gerektiğini kaydetti.  Ailelerinin COVIDe karşı korumalı olduğunu bilmek en doğal hakları olduğunu kaydeden Eryazğan, "Hali hazırda iki günü birine meslek arkadaşlarımızı toprağa veriyoruz. Bir de eşlerimizin, çocuklarımızın korkusu ile yaşamak istemiyoruz. Bu konunun dikkate alınmasını istiyoruz” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Lüks tüketim ekonomik krizde artıyor! Lüks tüketim ekonomik krizde artıyor!