Çocukluktan gelen el lezzeti ile markalaştı; Zehra'nın evi


Yaşam 30.11.2019 11:39:00 0
Çocukluktan gelen el lezzeti ile markalaştı; Zehra

Küçüklüğünden bu yana çamurdan ve oyuncaklardan pasta yapan ve bu yöndeki becerisini geliştiren kadın girişimci Zehra Arıkan, yaklaşık 3 sene önce en büyük hobisini mesleği haline getirdi. Açmış olduğu Zehra'nın Pasta Evi isimli işletmesiyle Isparta'nın tadına tat katıyor.

9ccea819-8501-4140-a171-440c41058664.jpg

Henüz ilkokul 4.sınıftayken kurabiye yapmayı ve hamur açmayı öğrenen girişimci Zehra Arıkan, tabiri caizse elinin hamuruyla bir serüvene başladı. Ortaokul yıllarında Kız Meslek Lisesine gidip oradan da üniversite okuyup başka mesleklere açılma isteği olan Zehra Arıkan, ailesinin bu isteğini yerine getirmemesi sebebiyle ilgili olduğu  pastacılığa yöneldi.

Hamur açmayı öğrendikten sonra sarı burma, börek gibi yiyecekler yaparak elini geliştirdiğini söyleyen Zehra Arıkan, eğitim alanında da kendini geliştirmekten vazgeçmeyerek düz liseden mezun olduktan sonra üniversite hayallerinden vazgeçti ve pastacılık yönündeki kurslara gitmeye başladı.  Arıkan, önce Halk Eğitim kursunda ustalık belgesi, sonra çıraklık eğitiminden onay belgesi, daha sonra KOSGEB'den belge aldı. Bu zaman zarfında da özel sektörde çalışarak pasta yapmaya başladı. Yani aynı anda hem işin eğitimini alıp hem de pratiğini yaparak kendini iyice geliştirdi.

''Her Şeyi Göze Aldım ve Şu An Her Şey İstediğim Gibi''

 Bu süreç içerisinde özel sektörde birkaç yerde daha çalışan Zehra Arıkan, yaptığı işlerin beğenildiğini farkettikten sonra her insanoğlu gibi daha fazlasını isteyip kendi işini kurmayı aklına koyduğunu söyledi. Arıkan,''Ben bu işe başlarken evde yapıp satıyordum, aralıklarla tatlı yaptırmaya gelirlerdi ama evim kolay bir yerde olmadığı için araya araya bulurlardı ve ben de bu insanlar benim yaptığım tatlılar için beni bulup geliyorlarsa nerde olsam gelirler diye düşünüp burayı açmaya karar verdim. Gözümü kararttım ve 7 Eylül 2017 tarihinde Zehra'nın Pasta Evi'ni açtım. 18 yıl boyunca özel sektörde çalıştığım için bir şeyleri tarttım ölçtüm biçtim her şeyi göze aldım ve bu işyerini açarken çok zorluk çekmedim. Olur ya da olmaz dedim başladım ama çok şükür hiç pişman değilim. Her şey istediğim gibi” dedi.

13e0aa82-885e-4708-a721-49c21a49dc80.jpg

Doğal lezzetin adresi

İnsanların en çok kahvaltı için geldiklerini ve kadınların da gün denilen programları için Zehra'nın Pasta Evi'ne geldiklerini belirten kadın girişimci, doğum günleri için katkı maddesiz pastalar yaptıklarını söyledi. Kahvaltıya olan ilginin ayrıca içeriği doğal, katkı maddesi, el yapımı ürünler kullandıkları için olduğu sebebine bağladı.

Zehra'nın Pasta Evi'nde çeşit olarak pasta, kurabiye, poğaça, börek, salata seçenekleri var. Kurabiyelerinin tereyağlı olması da lezzeti arttırıyor. İşletmeci Arıkan, müşterilerin isteğine göre yiyecekleri mekanda sunmanın yanı sıra sipariş alıp paket şeklinde de verebildiklerini bildirdi.

36 yaşındaki Zehra Arıkan, pasta evi hakkında şu sözleri ekledi:

''Burası 3 sene içerisinde düzene girdi ama tabi ki zaman içerisinde yeni düzenlemeler getirmek istiyoruz. Artan ilgi ile birlikte özel günlerde buraya sığmayabiliyoruz.  İlerleyen zamanlar için bu konu hakkında planlarım var.”

Zehranın Pasta Evi

İLETİŞİM KANALLARI:

-Kepeci Mahallesi 1216 Sokak No: 15 Isparta (Hamza  Bey Apartmanı) Bediüzzaman Evi İlerisi, Bey Camii Yanı). Haber: Berfin Demir

69442d95-637a-4c50-8205-5f89adaea963.jpgb7891dea-28e1-45fb-b304-dc07c7bca295.jpg


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı