Çiftçiye kesilen cezaya CHPli Ademden tepki

Niğdede mahsullerini depolarda tutan patates ve soğan üreticilerine ürünler Çiftçi Kayıt Sistemine işlenmediği için 3 bin lira ceza kesildi. Çiftçiye kesilen bu cezalara, CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem tepki gösterdi.


Gündem 11.10.2021 17:00:00 0
Çiftçiye kesilen cezaya CHPli Ademden tepki

NİĞDE(İGFA)- Çiftçiye kesilen cezaların yanlış bir uygulama olduğunu söyleyen CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, cezaların geri çekilerek üreticinin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini söyledi. 

CHP'li Adem, "Bu sistemde bir hata vardır. Bu uygulamalarla köylüyü tarımdan iyice uzaklaştırıyorsunuz. Yapmanız gereken bir şey varsa gübrenin, mazotun, tohumun, tarım ilaçlarının fiyatın düşürmektir. Çiftçi zaten kan ağlıyor. O yüzden çiftçiyi bu kadar ezmeyin. Sizin isteğiniz çiftçiyi üretimden vazgeçirip ülkeyi ithal mallara bağımlı hale getirmek mi? Çiftçinin yanında olmanız gerekirken çiftçinin tam karşısındasınız" dedi. 


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!