CHPli Tutdereden Tarım Bakanına çağrı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında tarımsal destekleme ödemelerinin zamanında yapılmamasının çiftçileri mağdur ettiğini v


Gündem 11.03.2021 10:30:00 0
CHPli Tutdereden Tarım Bakanına çağrı

ADIYAMAN (İGFA) - CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, destekleme ödemelerinin zamanında yapılmaması çiftçileri bankalara ve tefecilere mecbur bırakıldığını ifade ederek tarımsal destekleme ödemelerinin bir an önce yapılması için TBMM Genel Kurulu’nda Tarım ve Orman Bakanı’na çağrıda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde ödeneceği açıklanan buğday fark ödemesi ile mazot ve gübre destekleme ödemelerinin çiftçilere hâlâ yapılmadığına dikkat çeken Milletvekili Tutdere, “Seçim bölgem Adıyaman başta olmak üzere Türkiye’deki çiftçilerin birinci gündemi geçim sıkıntısı ve hayat pahalılığıdır. Çiftçilerimizin bu sıkıntıları, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destekleme ödemelerini zamanında yapmaması nedeniyle katlanarak artmaktadır” dedi.

İktidarın yanlış tarım politikaları yüzünden çiftçilerin tarımı bırakma noktasına geldiğine dikkatleri çeken Abdurrahman Tutdere, çiftçilere yapılacak destekleme ödemelerinin gecikmesinden dolayı çiftçilerin dertlerinin katlanarak arttığını aktardı. CHP Adıyaman milletvekili, mevsim nedeniyle üretime hazırlanan çiftçilere destekleme ödemelerinin yapılmamasından dolayı üretimin Türkiye genelinde olumsuz etkileneceğini ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

 


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor