CHPli Karabıyık: "Sorunu çözmeden iyi bir eğitim sistemi hayal!"

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık’ın 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerin sorununu çözmeden iyi bir eğitim sisteminin hayal olduğunu söyledi.


Gündem 4.10.2021 13:30:00 0
CHPli Karabıyık:

ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Karabıyık mesajında, eğitim emekçilerinin karşı karşıya kaldıkları sorunlar nedeniyle bugünü buruk bir şekilde kutladıklarını ifade etti.  Öğretmenlik mesleğinin yeniden toplumun en saygın mesleklerinden biri haline getirilmesi konusunda çalıştıklarını belirten Karabıyık, "Öğretmenlerin sorunlarının her gün biraz daha artıyor olması, eğitimin niteliğini de olumsuz etkilemektedir.

Ataması yapılmayan yüzbinlerce öğretmen, sınıflarına, öğrencilerine kavuşmayı beklemektedir. Her gün sınıfa derse giren öğretmenlerin neredeyse tamamı ise, ekonomik sorunlarını düşünerek güne başlamaktadır. Hatta pandemi döneminde öğretmenler, uzaktan eğitim için gerekli olan bilgisayarı edinmekte bile güçlük yaşamıştır; çünkü eğitim emekçilerinin tamamı yoksulluk sınırının altında maaş almaktadır. Öğretmenler ücretli ve sözleşmeli değil, kadrolu atanmalı, statü, ek gösterge ve ek ders ücretleri iyileştirilmelidir" ifadelerine yer veridi.

Karabıyık yayımladığı mesajında en kısa zamanda Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılarak öğretmen yetiştirme, ilk atama, yer değiştirme, görevde yükselme, mali ve sosyal haklar gibi öğretmenlikle ilgili tüm konuları bu kanun kapsamında çözüme kavuşturulmalı, özlük haklarıbu yasa ile güvence altına alınması gerektiğinin de altını çizdi.


Burdur'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı! TBMM’nin açılışı 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Burdur’da coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda sosyal medyada çektikleri yöresel halk oyunu videolarıyla milyonlarca izleyiciy
Abdi Özeren İmam hatip ortaokulu öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve Beraberindeki Çocukları Kabul Etti.
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.
Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek
Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı