Gündem

Gündem Haberleri

Chp'li Başkan sözünü tutmadı


Gündem 11.06.2020 01:28:00 0
Chp

ANTALYA'NIN Kumluca Belediyesi'nde görevlerine ocak ayında son verilen işçiler Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun sosyal medyadan yaptığı 'sözleşmeleri bitmişti, öyle çıkardım' sözlerine tepki gösteren işçiler, basına açıklama yaptı.

GÜVEN ORTAMI BİTTİ
İşçilerden Ali Acar, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan kadroya geçiş yaptıklarını söyledi. Bu nedenle sözleşmelerinin sürekli yenilendiğini anlatan Acar, "Ama yeni seçilen belediye başkanı 1 yılını doldurmadan topluca işten çıkarma yaptı. İşçi ve emekçinin yanında olduğunu söyleyen bir belediye başkanı işçinin ve emekçinin yanında hiçbir zaman olmadığını kanıtlamış oldu. Kumluca'da güven ortamı o tarihten sonra bitti" dedi.

TELEFONLA KOVDULAR
İşten çıkarılan Süleyman Güler ise belediyede kendisi gibi 120'nin üzerinde işçinin bir telefonla sebep bile belirtilmeden kovulduklarını anlattı. Güler, "Şu an hepimiz işsiziz. İhbar ve normal tazminatımızı vermeden bize dediler ki 'Gidin mahkemeye başvurun tazminatınızı öyle alırsınız.' Seçimlerden önce hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hem de belediye başkanımız sözler verdi. 'İşten çıkarılmayacaksınız kesinlikle' denildi. Ama sonuç ortada. Herkes bir telefonla kapının önüne konuldu" diye konuştu. İşçi kıyımının bir diğer mağduru Vedat Demirkıran ise "25-30 kişiyi işe geri aldılar. Onlar da geçmiş dönem haklarından feragat etti. 85 kişi ise belediyeyle davalığız" açıklamasında bulundu.


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı