CHP Bursada kaldırılan 128 milyar dolar nerede afişlerini yeniden astı

CHP Mudanya İlçe Başkanlığı tarafından billboardlara asıldıktan sonra akşam saatlerinde Savcılık kararıyla indirilen "128 Milyar Dolar Nerede?" sorusunun yer aldığı afiş, CHP İl Başkanı İsmet Karacanın Bursa milletvekilleriyle birlikte yaptığı basın açıkl


Gündem 12.04.2021 18:00:00 0
CHP Bursada kaldırılan 128 milyar dolar nerede afişlerini yeniden astı

BURSA (İGFA) - CHP Bursa İl Başkanlığı, Mudanyada şikayet üzerine savcılık talimatıyla kaldırılan "128 milyar dolar nerede" sorulu CHP afişlerini bu kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi silüetinin olmadığı şekilde ilçedeki billboardlara yeniden astı.

CHP İl Başkanı İsmet Karaca afişin indirildiği Mudanya-Güzelyalı kavşağında; CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ve Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Yüksel Özkanın yanı sıra 17 ilçe başkanı, belediye meclisi üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyelerinin de katıldığı basın açıklaması yaptı. Açıklamanın hemen başında, "128 Milyar Dolar Nerede" yazılı afiş yeniden billboarda asıldı.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, afişi yerine astıktan sonra yaptığı açıklamada, "Bu ülkede pazardan atılan sebzeyle geçimini sağlayan insanlar varken, kısa çalışma ödeneği vermez duruma düşmüşken, tüyü bitmemiş yetimin hakkını hesabını sormak bizlerin en birinci görevi. Biz 128 milyar dolara nerede dedikçe yetkililer rahatsızlık duyuyorlar. Biz soruları sorduk, birileri bundan rahatsızlık duruyor" diye konuştu.

"BURSANIN TAMAMINDA BU AFİŞLERİ BİLLBOARDLARA ASACAĞIZ"

CHPli belediyelerin afişlerle ilgisi olmadığını kaydeden Başkan Karaca, Bursanın tamamında billboardlara çıkacaklarını söyledi. "Afiş söküldükten kısa bir süre sonra ilçe başkanlarımız, Bursada bulunan 4 milletvekilimiz ve hukukçu arkadaşlarımızla ilçe Emniyet Müdürlüğüne gittik, adliyeye gittik, gece boyunca savcıya ulaşamadık" diyen Başkan Karaca, "Ertesi gün gittik gördük ki, Mudanya AKP ilçe başkanı şikayet etmiş. AKP ilçe başkanı COVID-19 pozitif olmuş. Allah şifa versin. Eğer COVID-19 iken sokağa çıktıysa, hakkında işlem yapılması gerekiyor. Eğer kendi savcıya gitmediyse, nasıl şikayet etti. Dosyada vekalet yok. Biz de HSYKya suç duyurusundan bulunuyoruz. Dosyada bütün ayrıntılar var. Bu ülkede yaşıyorsak hepimiz eşit haklara sahibiz. Eğer koronalıyken sokağa çıktıysa, işlem yapılması gerekiyor. Eğer çıkmadıysa, şikayetin Savcılığa bu şikayetin nasıl yapıldığının açıklanması gerekiyor. Telefonun kayıtlarının dosyada bulunmasını istedik. Hukuk kırıntısı varsa bu konu açıklığa kavuşacak. Özetle Cumartesi günü Mudanya da adalet tatile çıkmıştır" dedi. CHPliler, afişlerin kaldırılması halinde yeniden itiraz edeceklerini sözlerine ekledi. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak