CHP ANTALYA İL BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI


Gündem 9.01.2020 00:22:00 0
CHP ANTALYA İL BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, AK Parti hükümeti tarafından yasalaştırma pratiği yapılan “zorunlu din dersi” uygulaması hakkında yazılı açıklama da bulundu.

 

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, açıklamasında şunları söyledi;

 “AK Parti hükümeti tarafından yasalaştırma pratiği yapılan “zorunlu din dersi” uygulamasına aşinayız. Seçmeli dersler uygulaması, öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda, ilgili alanlarına bağlı olarak, bireysel farklılıkların ortaya çıkması açısından önem arz etmektedir. Son duyumlara göre okul müdürleri, velilere ve öğrencilere ders seçimi hakkı tanınmamakta, verilen dilekçeler kadro yokluğu, öğretmen yokluğu vs. gibi nedenlerle geçiştirilmektedir. “Paket seçmeli dersler” dayatılarak, öğrencilerin ders seçimleri konusundaki hakları sınırlanmaktadır. Velilerimiz bu konuda duyarlı olup, verdikleri dilekçelerin takipçisi olmalıdırlar.” söyledi.

 

Kumbul son olarak; “laik ve bilimsel eğitimin, öğrencilerimizin gelişimi açısında ne kadar mühim olduğunun farkındayız. Bu farklılıklarının ortaya çıkması açısından, seçmeli dersler uygulaması "ZORUNLU" seçmeli değil "GERÇEKTEN" seçmeli olmak zorundadır.” dedi.

 
2 Ek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aksal’dan borç krizine yorum Aksal’dan borç krizine yorum
Rus araştırma üniversitesi ile proje işbirliği için ilk adımlar atıldı Rus araştırma üniversitesi ile proje işbirliği için ilk adımlar atıldı
İzmit Körfezi’nde biyoçeşitlilik araştırılıyor İzmit Körfezi’nde biyoçeşitlilik araştırılıyor
Görevden alınması beklenen Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın gafı gündem oldu! Görevden alınması beklenen Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın gafı gündem oldu!
Efeler'in şampiyonu: Halkbank Efeler'in şampiyonu: Halkbank