Bursasporda Batallanın heykeli dikildi

Bursasporun efsane futbolcusu Pablo Martin Batalla heykelinin açılışı gerçekleştirildi.


Gündem 26.02.2021 18:00:00 0
Bursasporda Batallanın heykeli dikildi

BURSA (İGFA) - Özlüce İbrahim Yazıcı Tesislerinin ana girişine konulan heykelin açılış törenine Pablo Martin Batalla ailesi ile birlikte katılırken, Başkan Erkan Kamat, yönetim kurulu üyeleri, teknik direktörü Mustafa Er ve futbolcular da yer aldı.

Gurur duyduğunu belirten Arjantinli efsane Pablo Martin Batalla, herkese geldikleri için çok teşekkür ederek, Bursaspor’a ve şehre minnettar olduğunu vurguladı. Batalla “Mustafa hoca ve gençlere de çok teşekkür ediyorum, yoğun bir dönemden geçmelerine rağmen burada. Sakin olsunlar, hepsiyle gurur duyduğumuzu bilsinler. Hakan Dinçtürk’e teşekkür ediyorum, bu projeyi ilk düşünen çıkaran kendisi. Projenin arkasında birçok insan olduğunu biliyorum, onlara da teşekkür ediyorum. Rıdvan Sevim’in yaptığı işi gördüm, gerçekten çok müthiş. Böyle bir büyük eseri ben hala hak etmediğimi düşünüyorum ama gururlu olduğumu inkar edemem. Kızım da büyüdüğü zaman babasına ithaf edilen bu eseri görecek ve gurur duyacaktır, bu benim için çok değerli. Bu tesis, beni buraya getiren rahmetli başkanımızın adını taşıyan tesis. Burada çok büyük başarılar edindiğimiz, kariyerimin en önemli, en değerli zamanını geçirdiğim tesis. Biz bu kulübe ve şehre her zaman minnettarız.” dedi.

Projenin bir vefa projesi olduğuna değinen Hakan Dinçtürk ise, projeyi kısa sürede hayata geçirdiklerini kaydetti. Heykelin nereye konulacağı noktasında bürokratik anlamda bir takım engellerle karşılaştıklarını ve daha sonra heykelin, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nin ana girişine konulması yönünde karar aldıklarını belirten Dinçtürk “İki nokta bizleri burasının doğru olduğuna ikna etti” şeklinde seslendi.

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er de, Batalla’nın çok önemli bir karakter olduğuna işaret ederken, "Gönül isterdi ki burada çok daha keyifli, mutlu olalım, sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu özel günde Pablo için buradayız, her ne olursa olsun bugün O’nu yalnız bırakmayacağımızı O da biliyordu. Bu heykele, aslında sadece bir heykel olarak bakmamamız lazım, çok değerli, Pablo, Bursaspor için çok farklı bir karakter için. Türkiye’de Bursaspor’dan başka kulüpte oynamam diyen bu forma ile çok zor günlerde, çok büyük sorumluluklar alan, şampiyonluğa çok ciddi katkılar koyan bir isim. İlerleyen süreçte bu kulüpte çok ciddi görevler alacağına ve çok ciddi başarılar elde edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Pablo Martin Batalla’nın heykelinin açılışı, taraftarın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Daha sonra Batalla için hazırlanan ‘Pablito’ belgeselinin galası, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonunda yapıldı.

Pablo Martin Batallanın Bursasporun şampiyon olduğu 2009-2010 sezonunda, Beşiktaşa attığı goldeki sevincini yansıtan heykelinin yanında yer alan timsah figürü de taraftarları temsil ediyor. Batalla ve timsah birbirine bakar şekilde yapılan çalışmada, Arjantinli yıldız ile Bursaspor taraftarının birbirine olan bağı simgeleniyor. Toplam 1963 parçadan oluşan Batalla heykeli, Bursaspor Kulübünün kuruluşuna işaret ediyor.

 








ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı