Bursanın değerleri Nilüferde buluştu

Bursada Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Bursa’nın Değerleri Söyleşisi’ne katılan kentin siyasetçi ve hukukçu isimleri eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, eski Bursa Milletvekilleri Yahya Şimşek ile Ali Arabacı, deneyimlerini paylaşarak toplu


Gündem 13.10.2021 12:00:00 0
Bursanın değerleri Nilüferde buluştu

BURSA (İGFA) - Pandemi nedeniyle uzun süredir düzenlenemeyen Bursa'nın Değerleri Söyleşisi'nin ikincisi, hukukçu ve siyasetçi isimleri Ali Arabacı, Ertuğrul Yalçınbayır ve Yahya Şimşek’in katılımı ile gerçekleşti.

Kentin her türlü sorunu için uzun yıllar hem siyasi alanda hem de hukuksal alanda mücadele eden üç isim, kendilerini daha yakından tanımak isteyen Nilüfer Kütüphane okurları için Akkılıç Kütüphanesi çatısı altında bir araya geldi.

Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun’un yönelttiği sorularla eski Başbakan Yardımcısı ve hukukçu Ertuğrul Yalçınbayır ile eski Bursa milletvekilleri ve aynı zamanda Bursa Barosu’nun eski  başkanları Ali Arabacı ve  Yahya Şimşek pek çok bilinmeyene de ışık tuttu. 

Söyleşiyi yöneten Gürkan Altun, hem iş hayatlarında hem de kentin sorunları için uzun yıllar birlikte çalışan Yalçınbayır, Şimşek ve Arabacı’nın siyasetçi, hukukçu kişiliklerinin yanı sıra  mücadeleci tavırlarıyla arkalarından gelen bir çok kişi için de model olduklarını belirterek “Bu üç isim görüş ayrılıklarına rağmen dostlukları, Bursa aşkları ve mücadeleci tavırları ile kente çok değer kattılar” dedi. Belediye Meclis üyeliğinden milletvekilliğine, Erbakan’ın avukatlığını yaptığı dönemden  AK Parti‘nin kuruluş aşamasına ve Başbakan Yardımcılığı yaptığı döneme uzanan süreci ve yaşadıklarını anlatan Ertuğrul Yalçınbayır deneyimlerini paylaştı. 

Siyasetçi ve hukukçu Yahya Şimşek de hem siyaset hayatında hem de bir hukukçu olarak kentle ilgili sorunların çözümü için verdikleri mücadelelere değindi.  
Eski Bursa Milletvekili ve Bursa Barosu’nun eski  başkanlarından Ali Arabacı da Yalçınbayır ve Şimşek ile avukatlık mesleğine başladıklarında  ortaklık kurduklarını belirterek,  hak ihlallerine, çevre ihlallerine, aklınıza  gelebilecek bütün insan hakları ihlallerine karşı mücadeleyi getirdiğini söyledi.


Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak
Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret
KalDer Kayseri'den gelecek paneli KalDer Kayseri'den gelecek paneli
Rasim Arı'ya STK'lardan ziyaret Rasim Arı'ya STK'lardan ziyaret