Bursada sadece bu hafta sonu nikahlar kısıtlamadan muaf tutulacak

Çok yüksek riskli grupta yer alan Bursada İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni tedbirleri de aldı. Bir aydır hafta sonlarını kısıtlamasız geçiren Bursalılar, bu haftadan itibaren yeniden hafta sonu kısıtlamasına girecek. 3-4 Nisan tarihlerindeki nikahlar, kısıtlama


Gündem 30.03.2021 09:30:00 0
Bursada sadece bu hafta sonu nikahlar kısıtlamadan muaf tutulacak
BURSA (İGFA) - Bursa Valiliği, Türkiyenin risk haritasında çok yüksek risk grubuna geçen il genelinde yeni tedbirler aldı. İl Hıfzıssıhha Kurulu, hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarını yeniden düzenledi.
Kurul sadece bu hafta sonuna özgü kısıtlama kapsamında daha önceden tarih almış nikah ve nikah mersimi şeklindeki düğünlere katılacakların sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmalarına karar verdi. 
Hafta içi günlerde 21.00­-05.00 saatleri arasında  sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına devam edilmesine, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının Cuma günü saat 21.00’de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayarak Pazartesi günü saat 05.00’da bitecek şekilde uygulanmasına karar verdi.
Sosyal tesislerde HES kodu sorgulanması ile girişlere yer verilmesi internet kafe salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonu, hamam, sauna, masaj salonu gibi yerlerde yüzde 50 kapasite sınırına uymak kaydıyla saat 09:00-19:00 saatleri arasında çalışabilmelerine izin verildi.
Kurul ayrıca "Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesinde" yer alan istisna/muafiyetler ile sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat edilmesine dair usul ve esasların uygulanmasına aynı şekilde devam edilmesini kararlaştırdı.

Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Başkan Büyükkılıç’tan çiftçiye 18 milyon TL'lik destek Başkan Büyükkılıç’tan çiftçiye 18 milyon TL'lik destek
Küflenen ekmeği tüketmeyin! Küflenen ekmeği tüketmeyin!
Kocaeli'de Yakup Altun Stadında sentetik çim serimi Kocaeli'de Yakup Altun Stadında sentetik çim serimi
Bursa'da ücretsiz tiyatro gösterimi Bursa'da ücretsiz tiyatro gösterimi