Gündem

Gündem Haberleri

Bursada eğitimde kan kardeşliği


Gündem 17.10.2021 09:30:00 0
Bursada eğitimde kan kardeşliği

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay Bursa Şubesi “kan bağışı konusunda bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılması”na yönelik iş birliği protokolü imzaladı.

BURSA (İGFA) - Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleşen imza törenine Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, Güney Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Nihat Çakır,  Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç ve İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ahmet Uzun katıldı.

Türk Kızılayı’nın kan hizmetlerinin yanı sıra birçok toplumsal ve sosyal projede özverili çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, Türk Kızılay'ının hizmetlerini çağa ve küreselleşen dünyaya uygun biçimde sürekli olarak güncelleyen çok boyutlu bir kuruluş olduğunu belirterek,  ülkenin hem sağlık hem de toplumsal anlamda katkı sağlayan kurumla yürütülebilecek ortaklaşa projelerin sayılarını artırmayı hedeflediklerini söyledi. 

İhtiyaç duyulan kan ve kan ürünlerinin, gönüllü, düzenli ve sürekli olarak sağlanabilmesi amacıyla düzenlenen bağış kampanyalarının yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç da, eğitimler sayesinde öğrencilerin ve velilerin kan bağışı konusunda faaliyetlerinin artacağını kaydetti. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı