Bursada 33 okul kütüphanesi yenilendi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul’ projesi kapsamında Bursa’da yer alan 33 meslek lisesi için kütüphane kurulum ve iyileştirme çalışmaları tamamlandı.


Gündem 29.03.2021 19:30:00 0
Bursada 33 okul kütüphanesi yenilendi

BURSA (İGFA) - Bursa’da bulunan 8 okul ile başlatılan kütüphane kurulum/yenileme çalışmaları, Bakanlık merkezli planlama doğrultusunda, proje kapsamındaki diğer okulları da içine alacak şekilde organize edilerek tamamlandı. Proje kapsamındaki okulların kütüphanelerinde, sağlanan teknoloji desteği ile birlikte fiziksel iyileştirmelerin yanı sıra kitap çeşitliliği de artırıldı.
 
Bursa’da yürütülen proje çalışmalarına ilişkin detaylı bilgi veren İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, 11 farklı ilçede yer alan 33 okul ve bu okullardaki toplam 19 bin 825 öğrencinin proje kapsamında yer aldığına dikkati çekti. Projete göre bu okullarda yürütülecek faaliyetlerin koordinasyonu ve okulların ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tüm desteklerin yürütüleceğini kaydeden Müdür Dülger, "Faaliyetlerin özelliğine göre kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere tüm paydaşlarla iş birliğine gidiyoruz. Projenin başlatıldığı günden bugüne; yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimize yönelik farklı eğitim ve gelişim programları organize edilmeye başlandı. Bu kapsamda tüm okullarımızın müdürleri, Coşkunöz Eğitim Vakfı ile iş birliği içinde yürüttüğümüz ve 2021 yılı boyunca sürecek ‘Sizin Eseriniz Bizim Geleceğimiz’ liderlik gelişim programına alındı. Öğretmenlerimize; sınai mülkiyet, proje hazırlama, ilk yardım ve ölçme-değerlendirme gibi konularda eğitimler verildi. Bu programlar; ilgili birimlerin koordinasyonunda ‘sürekli gelişim’ odaklı olarak ve öğrencilerimizi de içine alacak şekilde sürdürülmektedir. Öğrencilerimize yönelik psikososyal gelişim desteği sağlanmakta ve rehberlik birimlerince öğrencilerimizin ihtiyaçlarına özel eğitimler organize edilmektedir" dedi. 

Sportif ve sanatsal etkinliklerin organizasyonunda Spor ve Güzel Sanatlar Liselerinin de etkin rol aldığını kaydeden Müdür Dülger, tüm çalışmaların mesleki eğitimde kalitenin artmasına, dolayısıyla okullar arası farkların azaltılmasına da katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.


İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler
Başkan Yazıcı’dan tarafsızlık ve dürüstlük yemini Başkan Yazıcı’dan tarafsızlık ve dürüstlük yemini
Gürün’den personele veda ziyaretleri Gürün’den personele veda ziyaretleri
Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli
Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı