Bursa Yenişehir Çiçeközü Göleti tamamlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Bursa yatırımlarıyla topraklar su ile buluşmaya devam ediyor. DSİ son olarak, Bursanın Yenişehir ilçesinde Çiçeközü Göletinin sulama inşaatını tamamlayarak 12 bin 770 deka


Gündem 8.03.2021 09:30:00 0
Bursa Yenişehir Çiçeközü Göleti tamamlandı

BURSA (İGFA) - Bursa ve ilçelerinse son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamakta.

Bursanın Yenişehir Çiçeközü Göletinin sulama inşaatının tamamlanarak 12 bin 770 dekar tarım alanının sulamaya açıldığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, projenin tamamının bitirilmesi ile 12 bin 770 dekar tarım alanının suya kavuştuğunu ve bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte yöre çiftçisine 35 milyon TL/Yıl net gelir artışı sağlanacağını söyledi.

Yenişehir Çiçeközü Göleti sulaması işinin içeriği ile ilgili bilgi veren Müdür Yıldız; 47 bin 607 metre HDPE boru, 4 bin 65 metre CTP boru, 123 metre çelik boru, 30 kilometre işletme bakım yolu ve 476 adet sanat yapısı imalatları tamamlanarak toplam 12 bin 770 dekar tarım alanının sulamaya açıldığını kaydetti.


FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'! FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Sağlıklı toplum için mutlu hekimler gerekiyor Sağlıklı toplum için mutlu hekimler gerekiyor
LGS başvurularında bugün son gün LGS başvurularında bugün son gün
Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü
Doğanşehir'de toplu açılış töreni Doğanşehir'de toplu açılış töreni