Bursa Teknik Üniversitesinden Yaz-Yap Atölyesi

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Yıldırım Belediyesi işbirliği ile ilçedeki okullarda eğitim gören ortaokul ve lise öğrencilerine  kodlama öğretmek üzere dönem ara tatilinde "Yaz-Yap Atölyesi" sosyal sorumluluk p


Gündem 10.04.2021 13:30:00 0
Bursa Teknik Üniversitesinden Yaz-Yap Atölyesi

BURSA (İGFA) - Bursanın Yıldırım Belediyesi’nin  paydaş olarak destek verdiği, orta öğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin  yazılım ve bilişim alanında daha donanımlı bireyler olarak yetişmesini amaçlayan "Yaz-Yap Atölyesi” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin koordinatörlüğünde  bölüm öğrencilerinden oluşan yedi kişilik eğitim ekibi kuruldu. Projeye başvuranlar arasından; ortaokul seviyesi için her biri 12-15 öğrenciden oluşan 3 sınıfa  "Kodlamaya Giriş" eğitimi, lise düzeyi için ise her biri 15 öğrenciden oluşan 4 sınıfa "Python Programlama Dili"  konularında altı hafta boyunca ücretsiz eğitim verildi. Projeyi başarıyla tamamlayarak katılım sertifikalarını alan lise öğrencileri, BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi’ni ziyaret ederek öğrendikleri bilgileri Bilgisayar Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarında test etme imkânı buldu.

Bursa Teknik Üniversitesi’nde yürütülen mühendislik lisans eğitimlerinin yalnızca eğitim ve araştırma odaklı olmadığını aynı zamanda sosyal sorumluluk bilincinin de aşılandığını vurgulayan Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin; "Öğrencilerimizi ders ve uygulamalar sırasında oluşturdukları fikirleri sosyal sorumluluk projelerine dönüştürmeleri noktasında destekliyoruz. Öğrencilerimizin bu kapsamda yürüttüğü birçok uygulamaya teknik destek vererek,  sosyal sorumluluk alanımızda yer alan paydaşlarımızın ve bölge halkımızın bu uygulamalardan faydalanmasına imkân sağlıyoruz. Yaz-Yap Atölyesi bu bilincin bir sonucu olarak ortaya çıktı. Bu eğitimler ile teknolojiyi sadece tüketen değil, aynı zamanda ‘teknoloji üreten’ bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Gönüllü öğrenci eğitmenlerimizin yönetiminde pandemi sürecinde ortaokul ve lise öğrencilerine  programlama dili eğitimlerimizi 6 hafta boyunca çevrimiçi olarak verdik’’ ifadelerini kullandı.

 KODLAMA İLE SOSYAL SORUMLULUK

BTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Alperen Orhan ve 3. sınıf öğrencisi Sefa Eren, projenin oldukça verimli geçtiğini ve Yaz-Yap Atölyesi’nin ortaöğretim öğrencilerine kodlamayı eğlenceli bir şekilde anlatma imkânı sağladığını belirtti. Alperen Orhan, sosyal sorumluluk bilinci ile başlattıkları projenin çok güzel sonuçlar verdiğini söyleyerek; "Proje kapsamında ortaokullar için temel kodlama eğitimi, liseler için python programlama dilini anlattık" diye konuştu.

Projeye Fuat Sezgin Anadolu Lisesi’nden katılan ve arkadaşlarıyla birlikte bilgisayar oyunları üreten bir şirket kurmayı hayal ettiklerini belirten 9. Sınıf öğrencisi İdris Emir Altan; "Yaz-Yap Atölyesi katıldığım ilk kodlama kursu olmasına rağmen çok kısa sürede çok önemli şeyler öğrendim. Hayallerimi güçlendirmiş oldu ve bu sayede bizi gelecek planlarımız konusunda cesaretlendirdi" dedi.

 

 

 


Başkan Büyükkılıç, Cumhur İttifakı Belediye Başkanlarını ağırladı Başkan Büyükkılıç, Cumhur İttifakı Belediye Başkanlarını ağırladı
Dünyanın çocukları İstanbul'da Dünyanın çocukları İstanbul'da
İstanbul AKM'de 'Çocuk Sanat Festivali' hazırlığı İstanbul AKM'de 'Çocuk Sanat Festivali' hazırlığı
Ürdün'ün İsrail-İran çatışmasında takındığı tavrın sebebi nedir? Ürdün'ün İsrail-İran çatışmasında takındığı tavrın sebebi nedir?
Osmangazi’den çevre dostu ilaçlama Osmangazi’den çevre dostu ilaçlama