Bursa Osmangazide sağlıksız ürüne izin yok

Bursada Osmangazi Belediyesi, pandemi nedeniyle 1,5 yıllık aranın ardından yüz yüze eğitimin 2021-2022 eğitim öğretim dönemi ile yeniden başlamasıyla birlikte ilçedeki okullarda kantin denetimlerine başladı.


Gündem 29.09.2021 17:00:00 0
Bursa Osmangazide sağlıksız ürüne izin yok

BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi Zabıta ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı Gıda ve Çevre Sağlığı birimi ekipleri, yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte ilçe genelindeki okullarda kantin denetimlerini arttırdı.

Yüz yüze eğitimin yeniden başladığı okullarda gerçekleştirilen denetimlerde, kantin, kafeterya ve yemekhaneler, işletme ruhsatı, hijyen ve yasaklı ürün satışı yönünden tek tek denetleniyor. İşletmelerin genel temizlik ve hijyen kurallarına uygunluğu, çalışma ruhsatları, tezgahların temizliği, vergi levhası ve diğer belgeleri ayrı ayrı inceleyen ekipler, sağlıksız ürün satışına izin vermiyor. Bunun yanı sıra ürünlerin üzerindeki üretim ve son kullanma tarihlerini kontrol eden ekipler, okul kantinlerinde satışı yasak olan kızartma, cips, gazlı içecek gibi gıdaların satılmasına müsaade etmiyor.

DENETİMLERE DEVAM...

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yüz yüze eğitimin başladığı okullarda çocukların sağlığını bozacak ürün satışını engellemek için denetimlere başladıklarını belirterek, "Denetimlerimiz, yıl boyu devam edecek. Çocuklarımızın sağlığı açısından tehlike arz eden konularda kesinlikle taviz vermeyeceğiz” dedi.


Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
24.04.2024'te 'evet' için yarıştılar 24.04.2024'te 'evet' için yarıştılar
Galataport İstanbul'a AB'den ödül Galataport İstanbul'a AB'den ödül
Mobil Kuaför ilçelerde 1658 vatandaşa hizmet verdi Mobil Kuaför ilçelerde 1658 vatandaşa hizmet verdi
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti