Bursa Nilüferde Kadın ve Çocuk Akademisi

Bursanın Nilüfer ilçesinde kadınların sosyal hayattaki kendini güçlü hissetmesi ve çocukların akademik ve bilişsel gelişimlerine katkıda bulunmak için yapılan Kadın ve Çocuk Akademileri’nin altıncısı Fethiye Mahallesi’nde faaliyetlerine başladı.


Gündem 12.10.2021 11:00:00 0
Bursa Nilüferde Kadın ve Çocuk Akademisi

BURSA(İGFA)- Farklı sosyal atölyeler ile çocukların ve kadınların gelişimine katkıda bulunmak için açılan Nilüfer Belediyesi Kadın ve Çocuk Akademisi'nde 4 ve 8 sınıf öğrencileri için Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Türkçe ve İngilizce branşlarında okula yönelik ek ders çalışmaları ve etüt çalışmaları yapılıyor.     

Nilüfer’deki Kadın ve Çocuk Akademileri’nin altıncısı Fethiye Mahallesi’nde hizmet vermeye başladı. 2021 yılı Nisan ayında faaliyete açılan Fethiye Yaşam Alanı içindeki Kadın ve Çocuk Akademisi, Fethiye ve Işıktepe Mahallesi sakinlerine hizmet veriyor.Kadınlar için de akademide seramik atölyesi ve İngilizce kursları başladı. Ayrıca önümüzdeki günlerde kadınlar için giyim, takı, el mefruşatı gibi geleneksel el sanatları kursları ile hem kadınlara hem de çocuklara yönelik bilgisayar kursu açılması planlanıyor.

Akademide psikolojik destek hizmeti ile sosyal ve hukuksal haklar konusunda bilgilendirme ve yönlendirme hizmeti veriliyor. 3 eğitmen, 1 psikolog ve 1 büro personelinin görev yaptığı Fethiye Kadın ve Çocuk Akademisi’ne kısa sürede 452 katılımcı atölyeler için kayıt yaptırdı.


Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar