Bursa merkezli yüzde 100 yerli teknoloji IFATta görücüye çıkıyor


Gündem 21.10.2021 12:30:00 0
Bursa merkezli yüzde 100 yerli teknoloji IFATta görücüye çıkıyor

Türkiye’de termal yöntemle arıtma çamurunun bertarafında yüzde 45 ile pazar lideri konumundaki INEVA, Avrasya’nın lider çevre teknolojileri fuarı IFAT Eurasia’da dünyanın dört bir yanından gelecek misafirlerle buluşacak.

BURSA (İGFA) - Bursa merkezli Coşkunöz Holding bünyesinde faaliyet gösteren INEVA, TÜBİTAK ile geliştirdiği yüzde 100 yerli teknoloji ile, arıtma çamurunu belediyelerin su kanal idareleri, atık su arıtma tesisi olan organize sanayi bölgeleri ve kendi atık su arıtma tesisleri olan özel sektör firmaları gibi ihtiyaç duyulan yerlerde kurduğu tesislerde termal yoldan bertaraf ederek, enerji üretiyor.

2019 yılında da fuara katılan INEVA, bu yıl, arıtma çamurunu yerinde bertaraf eden tesislerinin bir maketini de fuardaki standında sergileyecek. Maket, VR (Sanal Gerçeklik) teknolojisi ile 3 boyutlu olarak gezilebilecek.

INEVA Genel Müdürü Erman Çakal, IFAT Fuarı’na katılımları ile ilgili atık yönetimi konusu hem kamu, hem özel kuruluşlar nezdinde büyük aciliyet gerektirdiğini ifade etti. INEVA olarak atık su artıma tesislerinde biriken arıtma çamurunu bertaraf ederek bu alandaki çözümlere katkıda bulunduklarını kaydeden Çakal, "Mühendislik, projelendirme, üretim, montaj hizmetlerinin yanı sıra isteniyorsa tesisin işletme ve bakımını da üstlenerek arıtma çamuruna sürdürülebilir çözümler sunuyoruz. Çevre teknolojileri, önümüzdeki yıllarda en fazla yatırım yapılan alanlardan biri olacak. IFAT Eurasia'da misafirlerimize tesislerimizin bir modeli üzerinden teknolojimizi ve hizmetlerimizi detaylı olarak anlatma fırsatı bulacağız" diye konuştu.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı