Gündem

Gündem Haberleri

Bursa İznikte zamanı tamir ediyor

Bursada İznik Belediyesinin hayata geçirdiği “Yaşayan İznik Hazineleri” projesi kapsamında 10.belgeselinde “Saat Ustası Ramis Asa’nın hayatını ve zanaatını ele aldı.


Gündem 28.03.2021 14:30:00 0
Bursa İznikte zamanı tamir ediyor

BURSA (İGFA) - Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının ustaları ile mesleklerinde yarım asrı devirmiş kişilerin hayatları İznik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Biriminin “Yaşayan İznik Hazineleri” projesi kapsamında saat ustası Ramis Asanın (72) zanaatı ele alındı. Genç yaştan bu yana 40 yılı aşkındır mesleğini aşkla devam ettiren Asa, 1949 yılında İznik’e bağlı İnikli Mahallesi’nde dünyaya geldiğini belirterek, 1980 yılında  tesadüf eseri başladığı saatçilik mesleğini ilk günkü heyecan ve aşkla devam ettirdiğini söyledi.

“BU MESLEK BİR HASTALIK” 

Bir gün dahi dükkânını açmadan duramadığını söyleyen Ramis Asa, "Mesleğimizde kırk yılı geçirdik. Her gün bir insanın yüzündeki tebessüm olabilmek için işimizin başındayız. Bu sanatlar yaşaması için işimizi bırakamıyoruz. Öyle bir meslek ki sizlere tarifini yapamam. Her şeyin önüne geçiyor. Bu bir hastalık" diye konuştu. Mesleğinde uzun yıllara mutlu bir şekilde kalabilmenin sırrını anlatan Ramis Asa, bu mesleğe başlamasında emeği olan kendisi de saat ustası olan Nezihi Arıcı’ya teşekkür etti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı