Bursa Büyükşehir Belediyesporlu kadınlar Hatay’dan galibiyetle döndü


Gündem 23.10.2021 17:00:00 0
Bursa Büyükşehir Belediyesporlu kadınlar Hatay’dan galibiyetle döndü

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ndeki ilk sezonunu geçiren Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, 2. hafta mücadelesinde deplasmanda Hatayspor’ 66-50 mağlup etti.

HATAY (İGFA) -  Ligdeki ilk maçında sahasında Antalya 07 Basketbol’a son saniyelerde yediği basketle mağlup olan Bursa’nın İncileri, Antakya Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada istediğini aldı.

Bursa’ya 15 yıl sonra Süper Lig heyecanı yaşatan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, böylece ligdeki ikinci maçında galibiyete ulaşmayı bildi. Karşılaşmaya oldukça istekli başlayan Bursa’nın İncileri, Macaulay, Cuic’in sayılarıyla 2’de 10- öne fırladı. 5. dakikayı da 17-5 önde geçen Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Doyle, Merve, Cuic ve Ferda’nın sayılarıyla 9’da farkı 16 sayıya (27-11) çıkartırken, ilk çeyreği 29-15 önde tamamladı. İkinci periyotta da rakip potada etkinliğini sürdüren Bursa’nın İncileri, Doyle, Cuic ve Gonca ile sayı üretirken, 15. dakikayı da 35-21 üstün geçti.

Farkın azalmasına izin vermeyen Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, ilkyarıyı ise 37-24 önde tamamladı. Üçüncü periyodun başında Macaulay, Cuic ve Doyle ile sayılar bulan Bursa’nın İncileri, 23’te farkı 19 sayıya (47-26) çıkartırken, 25. dakikayı 50-32 üstünlükle geçti. Mücadelenin son periyoduna 53-38 üstün giren Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, 35. dakikayı 55-43 önde geçti. Kalan bölümde de rakibine üstünlük şansı tanımayan Bursa’nın İncileri, mücadeleden 66-50 galip ayrıldı. Karşılaşmada takımımızda Caladuia Cuic 18 sayı, 8 ribaunt, Victoria Macaulay 17 sayı, 9 ribaunt, Kathleen Doyle 12 sayı, 5 asist, Merve Arı 11 sayı 7 ribaunt, Gizem Uca 3 sayı, Ferda Yıldız 3 sayı, Gonca Karataş 2 sayı, 5 ribaunt ile oynayarak galibiyete katkı sağladı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı