BURDUR GÖLÜ ÇEVRESİ ÜRETİME KAZANDIRILSIN


Gündem 19.04.2020 22:57:00 0
BURDUR GÖLÜ ÇEVRESİ ÜRETİME KAZANDIRILSIN

1.derece sit alanı ne demek sorusu için öncelikle bilimsellik açısından bir değeri olan alanların bu kategoriye girdiğini söyleyebiliriz. Evrensel değere sahip olan bu alanlar ender bulunan ilginç güzelliklerdir. 2.derece sit alanına baktığımız zaman yine doğal yapının korunması için gerekli olan alanların karşımıza çıktığını görüyoruz. Bu alanlar aynı zamanda kamu yararı gözetilerek koruma altına alınır. Kullanıma da açık olan alanlardır. Örneğin Kuşadası Milli Park bir sit alanıdır. 3.derece doğal sit alanı da doğal yapının korunması amacı gütse de aynı zamanda bölgenin potansiyeli açısından konut kullanımına açılabilecek alanları temsil eder.


Burdur Gölü de 2. derece sit alanı olarak değerlendirilmesinden dolayı doğal yapının korunması için sit alanı ilan edilmiştir. Kim neden sit alanı ilan etti bilinmez fakat bulunduğumuz şartlar da göz önüne alındığında Burdur Gölü’nün her geçen gün kurumaya devam ettiği gözlemlenmektedir. Bu bağlamda burada sit alanı ilan edilen alanların şu an boş bir ova olduğunu biliniyor.

Kullanılmayan bu arazinin kime ne faydası var ? Sit alanı olarak durmasının Burdur Gölüne bu zamana kadar bir etki olmadığı da göz önüne alınarak bu alanları değerlendirmek daha faydalı olmaz mı sorusu da akla geliyor.

Komşu diyebileceğimiz diğer bir gölümüz Eğirdir Gölünün çevresinde yapılanları da göz önüne aldığımızda sürdürülebilir tarım faaliyetleri başlatılan Eğirdir Gölünün son durum ise kulağa hoş geldiğini belirtelim.

Bölgede kontrollü, planlı programlı doğal kaynaklarla ilaçsız, yapay gübresiz yapılacak bir tarım çalışması ile Burdur Gölünün kirlenmekten kurtarılacağı bile öngörülebilir.

Kim bilir belki de bu alanı çiftçilerin kullanmasına müsade edilerek hem üreticiye hem de bölge de üretilen yetişen ürünlerle ekonomi üzerinde etkisinin artacağı gibi Burdur Gölünün de kurumasına engel olur. Belki ekim yapılmasının böyle bir faydası da olur.

Bu konu hakkında çalışma yapacak yetkili kişilerin en kısa sürede çözüme kavuşturacağını temenni ederek, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Mehmet Göker, Yasin Uğur’un yanı sıra Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Mehmet Uğur Gökgöz, Aylin Cesur’u da bu konuda çalışma yaparak çözümlenmesini bekliyoruz. Kamuoyununda beklentiside bu yöndedir.


Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35 Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek