BURDUR'A HÜKÜMET DESTEKLERİ SÜRÜYOR


Gündem 10.06.2020 13:44:00 0
BURDUR
“HÜKÜMETİMİZİN TARİHİ MEKANLAR ve VAKIFLARA AİT ESERLERE RESTORASYON DESTEKLERİ DEVAM EDİYOR.” HOCABALİ HAMAMI RESTORASYONU SÜRÜYOR :

AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Hocabali Hamamı restorasyonu ile ilgili açıklamada bulundular.  Geçmişten günümüze kadar yapılan çalışmaları ve görüşmeleri tek tek açıklayan Özçelik ve Uğur, Burdur’un tarihi ve kültürel güzellikleri restore ederek turizm pastasından hak ettiği payı alacak dediler.
Burdur Merkez Hacabali Hamamının Hoca Bali Bin Muslihittin tarafından 1582 yılında  yaptırıldığını belirten Milletvekili Yasin Uğur ve  Milletvekili Bayram Özçelik “1914 depreminde yıkılmadığı anlaşılan yapının soyunmalık bölümü 1940’lardan 1980’lere kadar marangozhane olarak kullanılmıştır. İzmir II No’lu Koruma Kurulunun 09.08.1989 tarih ve 853 sayılı kararıyla koruma altına alınmıştır. ” şeklinde konuştular.
“ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE DEVAM EDİYOR”
AK Parti Hükümetinin Burdur Turizmine kattığı değerlere dikkat çeken AK Parti Burdur Milletvekilli Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, geçmişte Burdur Merkez Hacıbali Hamamı restoresi ile yapılan çalışmaları hatırlattılar.  Yapılanlar ve süreç hakkında bilgiler veren Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, “Burdur’umuzda Vakıf Eserlerimize sahip çıkmaya tekrar halkımızın kullanımına sunmak üzere çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hocabali Hamamında ilk olarak 2007 yılında Burdur Müzesi tarafından arkeolojik kazı yapılmıştı. Yine Kültür ve Turizm Bakanlığımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Hocabali Hamamı Restorasyon çalışmalarını ile ilgili Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz çalışmalar gerçekleştirerek ihale etmiş ve ihaleyi alan firma tarafından da çalışmalara başlanılmıştı.
Hamamın hasarlı olan soyunmalık bölümü betonarme üzerine aynı ölçü ve kalıp ile aynı malzeme kullanılarak yeniden yapıldı. Çatısına kaplama ve izolasyon yapılarak alaturka kiremit ile yeniden kaplandı. Ayrıca soyunmalık mahallinde bulunan taşıyıcı ahşap kolonların özelliklerini kaybetmesinden dolayı projesine uygun olarak tekrardan yenilenerek, ahşap pencereleri de tekrar aynı kalıpta yenilendi. Soyunmalık zemini traverten kaplama yapılacak olup restorasyon projesinde öngörülen mermer havuz yeniden yapılacak. Soyunmalık mahalli içerisinde üst kata çıkmak için kullanılan ahşap merdivenlerin zarar gördüğü ve bazılarının kullanılamaz hale gelerek koptuğu için yeniden aynı şekilde yapılacak. halihazırda eksik olan kurnaların yerine de aynı malzeme form ve ölçüde kurna yapılarak yerine monte edilecek. Göbek taşı temizlenerek ortaya çıkarılacak ve sonrasında traverten malzeme ile kaplanacak. Bu işlemlerin ardından Koruma Kuruluna sunulacaktır. Burdur’umuzda her alanda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” şeklinde açıklamada bulundular.
...

Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı