"Buldan turizmi dijital dünyaya taşınmalı"

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile yürüttüğü Turizmi Yeniden Canlandırma ve Sürdürülebilir Turizm Destinasyonları Oluşturma Projesi’nin tanıtım toplantısı Buldan’da yapıldı. Toplantıda Buldanın turizm değerlerin


Gündem 27.02.2021 14:00:00 0

DENİZLİ (İGFA) - Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün "Turizmi Yeniden Canlandırma ve Sürdürülebilir Turizm Destinasyonları Oluşturma Projesi"nin tanıtımı Buldanda yapıldı.

Buldan Belediyesi El Sanatları Merkezi’nde (BELKÜM) gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Kültür ve Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol, Buldan Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdür Vekili Ramazan Aksoy, Buldan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ekrem Uludağ, Buldan Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Zeliha Akyol ile PAÜ Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Bayram katıldı.

Turizmde dijitalleşmenin önemi vurgulandığı toplantıda Buldan’ın turizm değerlerinin dijital dünyaya taşınarak, tanınırlığının artırılması, sürdürülebilirliğinin sağlanması gerektiğinin altı çizildi.

Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, projenin çıkış noktasında, COVID-19 ile ilgili normalleşme sürecine hazır olunması amaçlandı. Proje kapsamında, Buldan’ın dokuması, tarihi, kültürel mirası, evleri, sokakları, Tripolis Antik kenti ve Süleymanlı Yayla Gölü ile birlikte ele alarak, sürdürülebilir turizm destinasyonu oluşturulmasında dijital dünyada yerini alması gerektiğini kaydeden Müdür Akyol, "Dijital dünyada yoksanız, yoksunuz, sizi kimse tanımaz. Biz Denizli’nin tüm ilçelerinin dijital platformda görünürlüklerinin artırılmasını istiyoruz. Buldan bu konuda hem alt yapı hem de fikir olarak en hazır ilçelerimizden" diye konuştu.

"Hep Safranbolu, Beypazarı örnekleriyle gündeme getirdiğimiz Buldan’ı uluslararası platforma taşıyıp İspanya, İtalya’daki örnek yerleşim yerleriyle anılmasını istiyoruz" diyen Müdür Akyol, "Buldan hem uluslararası cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Daha güzel olabilir. Bunun olması için tabi tek belediye imkanları yetmiyor, tek başına olmaz. Bu bir ekip işi, bir süreç işi" dedi.

Toplantıda “Turizmi Yeniden Canlandırma ve Sürdürülebilir Turizm Destinasyonları Oluşturma ” konulu sunum PAÜ Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Bayram tarafından gerçekleştirildi. Sunumda,  Buldan turizmin sürdürülebilirliği için dijital dünyada da yerini alması gerektiğinin altı çizildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı