Bucaklı iki önemli isim Isparta’da Türkiye’nin Gündeminde


Gündem 26.02.2021 21:03:00 0
Bucaklı iki önemli isim Isparta’da Türkiye’nin Gündeminde

Bucaklı iki önemli isim Isparta’da Türkiye’nin Gündeminde...
 
Isparta'da görev yapan Ömer Yılmaz Yılın İl Milli Eğitim Müdürü, Doç. Dr. Ümit Işık, Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu Genç Bilim İnsanı Ödülüne layık görüldü.


Bucak’ta doğan ve ilk ve ortaöğretimini Bucak’ta tamamlayan Isparta il milli eğitim müdürü Ömer Yılmaz, 2009 yılında Bozok Üniversitesine Daire Başkanı olarak atandı ve adı geçen kurumda Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Genel Sekreter Yardımcılığı yapan, sonrasında Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini gerçekleştiren ve şu an Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini sürdüren, yaptığı projelerle, gerçekleştirdiği güzel çalışmalar ile adından çokça bahsedilen Mem Ömer Yılmaz’a Türkiye Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği tarafından Yılın İl Milli Eğitim Müdürü Ödülü Verildi. Ömer Yılmaz, Isparta’da bulunduğu çok kısa sürede gerçekleştirdiği çalışmaların bazıları; Isparta MEM TV’yi kurdu. Gönüllü öğretmenler öğrencilerle etkileşimli ders işledi. Whatsapp soru çözüm hattı ile çözülemeyen sorular canlı yayınla çözüldü. Isparta Eğitim Akademisi kuruldu. Okul müdürlerinin, öğretmen, öğrenci, veli ve yardımcı personellerin eğitileceği iki yıllık eğitim planı oluşturuldu ve hayata geçirildi. ÖDM aktif hale getirilerek 7 ve 8. sınıflar işin çalışma kitabı hazırlanarak bakanlığa gönderildi. ÖDM ayrıca bakanlığa dijital içerik üretmeye devam etti. İlk kez bir bülten yayınladılar. Pandemi sürecinde maske, yüzey ve el dezenfektanı üretildi. Isparta ve Burdur’un ihtiyacı karşılandı. Bina iç ve dış boya üretimi için çalışma başlatıldı. Isparta Otizm Kongresini gerçekleştirdi. Üniversite ile geniş çaplı protokol çalışmalarına başlandı ve Isparta’da bulunan meslek lisesi öğrencilerinin istihdamına yönelik birçok protokol imzaladı.


Yine Bucaklı olan, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Bucak’ta tamamlayan, çalıştığı illerde dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, özgül öğrenme güçlüğü ve otizm ile ilgili yaptığı çalışmalarla çalıştığı illerde insanların gönlüne giren Doç. Dr. Ümit Işık, Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu anısına düzenlenen Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Politikaları Çalıştayı'nda Yörükoğlu ailesi tarafından, ülkemizde çocuk ve ergen ruh sağlığı alanında yaptığı çalışmalarla bilime ulusal ve uluslararası düzeyde önemli katkıda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanları ya da genç öğretim üyeleri arasından seçilen bir kişiye verilen Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu Genç Bilim İnsanı Ödülüne layık görüldü. Toplamda yaptığı 50’den fazla ulusal ve uluslararası makale, bildiri, sunum ve araştırmaya imza atan Doç. Dr. Ümit IŞIK, bu ödüle layık görülmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı