Bucak "Vefa Sosyal Destek Grupları" Dur Durak Bilmiyor


Gündem 27.03.2020 23:46:00 0
Bucak

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Bakanlığımızca 81 İl Valiliğine  gönderilen genelge ile, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmaları kısıtlanmış / yasaklanmıştır. İlçemiz de de bakanlığımız talimatları ile İlçe Kaymakamımız Sayın Erol Tanrıkulu’nun başkanlığında Sosyal Yardım Destek Grupları oluşturulmuştur.


İlçemizde  tek başına  yaşayan, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların mağdur olmaması için  16 araç 43 ekip ve 172 personelle Kaymakamlık Belediye ve Muhtarlarımızla  112, 155, 156  numaraları üzerinden ihtiyaçları 22 Mart itibariyle karşılanmaya başlanmış olup  Vefa Sosyal Destek çalışmalarımız devam etmektedir.   


Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının Mütevelli Heyeti kararına istinaden 65 yaş üstü  tek  başına yasayan  vatandaşlarımıza 15 gün yetecek   gıda paketleri dağıtılmaya devam etmektedir.


Emekli maaşlarının çekilmesi ve vatandaşlarımıza  ulaştırılması içinde Görevli Memurlarımızla gerekli çalışmalar yapılmaktadır. 


65 yas üstü vatandaşlarımız için  112  - 155 – 156   gelen talepleri   İlgili kurumlarımızla harekete geçmek için sizlerin bir telefonuna bakıyoruz.. Hepimizin sağlığı için bu tedbirlere uymalıyız. Biz  Belediye ,emniyet, jandarma, Sağlık Teşkilatı ve  tüm kamu personelimizle ve  belde belediye   ekiplerimizin destekleriyle vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Kısıtlama kapsamındaki vatandaşlarımızın da gereğini yaparak yetkililere yardımcı olacaklarına inanıyoruz. Sağlıcakla Evde kalın 


Bursa Nilüfer'de Başkan Özdemir'den şehit yakınları ve gazilere ziyaret Bursa Nilüfer'de Başkan Özdemir'den şehit yakınları ve gazilere ziyaret
Bursa Nilüfer'de “Dede Helvası” geleneği Bursa Nilüfer'de “Dede Helvası” geleneği
Kuru incir rotasını Kuzey Amerika’ya kırdı Kuru incir rotasını Kuzey Amerika’ya kırdı
Başdeğirmen: Sorumluluğumuzun bilincindeyiz Başdeğirmen: Sorumluluğumuzun bilincindeyiz
KSO'nun 'sürdürülebilir' yarışmasında ikinci buluşma KSO'nun 'sürdürülebilir' yarışmasında ikinci buluşma