BUCAK VE GÖLHİSAR’A AFET KONTEYNERİ


Gündem 29.11.2019 01:24:00 0
BUCAK VE GÖLHİSAR’A AFET KONTEYNERİ
Burdur genelinde afetlere hazırlık çalışmaları  kapsamında başta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olmak üzere ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları tarafından, Valilik koordinasyonunda gerekli hazırlık ve tedbirler yürütülmektedir.
 
Bu kapsamda 27.11.2019 tarihinde Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından ilde meydana gelebilecek afetler öncesi hazırlık kapsamındaki çalışmalardan biri olan Afet Konteyner Projesi,  nüfus yoğunlukları göz önünde bulundurularak öncelikli olarak Gölhisar ve Bucak İlçelerine konuşlandırılmış ve İlçe Belediyelerinin afetlere müdahale kapasitesi artırılmıştır. 
 
Afet konteynerlerinde, afet sonrasında her vatandaşların kullanabileceği malzemeler bulunmaktadır. Bunlardan başlıcaları; jeneratör, beton kırıcı hilti, projektör, baret, eldiven, kazma, kürek, sedye, merdiven gibi toplam 49 kalem malzemedir. 
Burdur İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödenekle alınan konteynerlerin maliyeti 120.000 TL'dir. 
 
Burdur Vali'si Hasan Şıldak, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, deprem kuşağında yer alan İlimizde Afet Hazırlıklarının büyük bir titizlikle yürütüldüğünü belirterek, Afet Konteynırlarının her iki İlçeye hayırlı olmasını diledi.

Bursa'da ziraat mühendislerine 'kontrol görevlisi' eğitimi Bursa'da ziraat mühendislerine 'kontrol görevlisi' eğitimi
Marmaris’te derelerde temizlik çalışması Marmaris’te derelerde temizlik çalışması
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bursa Ovası nasıl kaybedildi? Bursa Ovası nasıl kaybedildi?
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı