Bucak Belediyesi, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında kompost makinasında organik gübre üretimine başladı


Gündem 29.11.2019 00:21:00 0
Bucak Belediyesi, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında kompost makinasında organik gübre üretimine başladı

Burdur Bucak Belediyesi, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında kompost makinasında organik gübre üretimine başladı.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal  “Sıfır Atık Projesi”nde pilot bölge olarak çalışan ilk ilçe olduklarını dile getirerek sözlerine şu şekilde devam etti. “”Sıfır Atık Projesi”ni Türkiye genelinde ilk hayata geçirenlerdeniz. Bugüne kadar “Sıfır Atık Projesi”nin hayata geçirmek  ve geliştirmek için çok sayıda çalışmalar yaptık. Bununda ilk olarak organik ürün atıklarından oluşan atıkları Kompost makinası ile dönüştürerek organik gübre üretimine başladık” dedi.

KOMPOST MAKİNALAR YETERSİZ KALIYOR

Bucak Belediyesi “Sıfır Atık” Projesi kapsamında Bucak Belediyesine hibe yolu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen kompost makinasının yetersiz kalması nedeniyle yeterli üretime geçilemediği yeni kompost makinalarına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Bucak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Haşim Çevik “Elimizde bulunan kompost makinası haftalık bin 400 kilo kapasitesinde, günlük 200 kilo organik çöp takviye edilerek günlük yaklaşık 50-60 kilo organik gübre elde ediyoruz, aylık kapasitemiz ise yaklaşık bin 800 kilo yapıyor” dedi. Haşim Çevik ileriki günlerde yeni kompost makinalarının takviyesi halinde Bucak’ta “Sıfır Atık Projesi” kapsamında organik çöplerin kompost makinalarından geçtikten sonra tarım alanlarında organik gübre olarak kullanılmasına başlanacağını ve atılan her çöpün geri dönüşümü sayesinde hem zirai tarımda ürün üretimini ve kalitesini arttıracağını, hem de ekonomiye milyonlarca lira katkı sağlayacağını söyledi.


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!