Bilim Kurulu'ndan 5 maddede kontrollü sosyal hayat


Gündem 19.05.2020 12:41:00 0
Bilim Kurulu

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Veciz, sosyal ağ hesabından yaptığı paylaşımda kontrollü sosyal hayat ile ilgili vatandaşlara manâlı uyarılarda bulundu.

Bugüne değin salgının kontrol altında tutulduğunu gösteren Tevfik Veciz, "Dişimizi sıkıp, tedbiri elden bırakmayalım ve baştan sona bu atağı sonlandıralım. Kontrollü sosyal yaşamı başarabilirsek, salgını her tarafta başlatmadan her şey normale dönmeye başlayacak" dedi.

Kontrollü sosyal hayatın 5 kuralını vatandaşlarla paylaşan Prof. Dr. Tevfik Kısa Ve Öz, şu ifadeleri kullandı:
"Zorunlu değilse evden çıkma. Dışarıya çıktığında kapalı, havasız, topluluk ortamlardan uzak dur; tenhada, dıştan kal. Her koşulda öteki insanlarla sosyal mesafeni koru. Toplumda maskeni usulüne uygun olarak tak. El hijyenine uyarı et.

Bu 5 kurala dikkat ederek işimize, gücümüze dönebilir; hayatımızı normale getirebilir ve bunu yaparken de ikinci bir atağa neden olmayız. Hayatımızı virüsten geri almanın derhal tek yolu bu"

Bilim Kurulu'ndan 5 maddede kontrollü sosyal hayat


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı