Bergama UNESCO tecrübelerini aktarmaya hazır

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, UNESCO yolunda 7’nci yılını geride bırakan Bergama’nın, bugüne kadar edindiği bilgi ve tecrübelerini her zaman paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.


Gündem 9.04.2021 16:30:00 0
Bergama UNESCO tecrübelerini aktarmaya hazır
İZMİR (İGFA)- Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere İzmir’deki tüm kurum ve kuruluşların işbirliği içinde hareket ederek Bergama ve Efes’e ek dört yeni alanın da UNESCO daimi listesine alınması için sarfettiği çalışmalar Bergama’da düzenlenen İzmir Turizmi ve UNESCO Dünya Mirası Alanları Çalıştayı’nda ele alındı. 

Bergama Kültür Merkezi’ndeki çalıştay, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Tespit ve Planlama Daire Başkanı Gökhan Bozkurtlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, protokol üyeleri ve akademisyenleri karşılaması ile başladı.

UNESCO yolunda 7’nci yılını geride bırakan Bergama’nın, hazırlık sürecindeki tüm alan ve kentlere tecrübelerini aktarmaya, bilgilerini paylaşmaya her daim hazır olduğunu çalıştayda yaptığı konuşmasında ilan eden Belediye Başkanı Koştu, “Yerel yönetim olarak önceliğimiz, Bergama’nın sahip olduğu üstün evrensel değerleri yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak olmuştur. Bu yöndeki çeşitli restorasyon çalışmaları ve sokak sağlıklaştırmalarının yanı sıra kentimiz için çok önemli olan tarihi Selinos Deresi Antik Kanal Restorasyon Projemiz ile bir hayali gerçekleştiriyor, Bergama’mızda dün ile bu günü kucaklamak için gün sayıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibinin, kültürel miras konusundaki çalışmaları ve güçlü desteğinin çok kıymetli olduğunu belirten Koştu, UNESCO Dünya Mirası kentlerinin dün olduğu gibi bugün ve yarınlarında da insanlığa hizmet etmeyi sürdüreceğine inandığını söyledi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı