Batmanda TTB, çalışma koşullarının düzeltilmesini istedi


Gündem 27.10.2021 18:30:00 0
Batmanda TTB, çalışma koşullarının düzeltilmesini istedi

Ankara Şehir Hastanesi çalışanı asistan hekim Dr. Rümeysa Berin Şen’in uzun çalışma koşullarından dolayı yorgun olarak eve giderken geçirdiği kaza sonrası yaşamını yitirmesi üzerine SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası tarafından basın açıklaması yapıldı.

Veysi ARSLAN(İGFA)- TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Halis Yerlikaya'nın katılımıyla Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin oğuz, “Pandeminin 19 ayını geride bıraktığımız bu günlerde salgının tüm yükünü sırtlanan sağlık çalışanlarının görülmeyen değerini görünür kılmak için bir aradayız. 

Bugüne kadar 484 sağlık çalışanını kaybettik. Mesleki maruziyetimizi Cumhurbaşkanının, Sağlık Bakanının dilinden dökülen itiraflar ile de duyduk ancak konu yasal bir hak olarak meslek hastalığı yasası talebimize geldiğinde bu sözler unutuldu. Bu gidişata dur demek için haklarımızı bir an önce istiyoruz. COVID-19 için meslek hastalığı yasası çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.


Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor
Başdeğirmen çifti özel çocuklarla bir araya geldi Başdeğirmen çifti özel çocuklarla bir araya geldi
YENİ OTOGAR 15 NİSAN’DA HİZMETE GİRİYOR Yeni otogar 15 Nisan’da hizmete giriyor