Batmanda sosyal yardımlaşma pandemide umut oldu

Batmanda 10 yıl öncesinde konteyner binada vatandaşlara hizmet veren Batman Sosyal ve Yardımlaşma Vakfı başkanlığı aradan geçen zaman içinde Güneykent mahallesinde yapılan yeni modern binasına taşınarak hizmet kalitesini genişletti.


Gündem 25.02.2021 11:00:00 0
Batmanda sosyal yardımlaşma pandemide umut oldu

BATMAN (İGFA) - 2020 yılında Batman’da ihtiyaç sahibi 210 milyon lira dağıtan Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesindeki aile destek merkezleri aracılığıyla da gençleri meslek sahibi yapıyor. Yüzlerce genç aile destek merkezlerinde kurs görerek geleceğe hazırlanıyor.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Beşir Arslan, Vali Hulusi Şahin’in vakfın çalışmaları için büyük destekleri olduğunu kaydederken, "Pandemi sürecinde vakfın yardımları hiçbir zaman kesilmedi. 2020 yılında vakıf olarak dar gelirli ve muhtaç ailelere 210 milyon TL’lik bir yardım ulaştırdık. MAile destek merkezlerinde 100 kursumuz devam ediyor. Bin kursiyerimiz var. Bugüne kadar bin kurs bitti, 10 bin mezun verdik. Sayın Valimizin desteğiyle sosyal marketimiz bugüne kadar 55 bin insanı giydirdik. Mağazamızda 1.5 milyon TL’lik ürün var. Her gün bin 200 kişiye evlerinde sıcak yemek veriyoruz. Muhtaç durumda yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara Vefa projesini başlatıyoruz. Vatandaşların ev temizliğinden elbise yıkamaya hizmet vereceğiz” dedi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı