Batmanda kitap kurtları ödüllendirildi

Batman Valisi Hulusi Şahin, 57.Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında kütüphaneden en fazla ödünç kitap alan kitap kurtlarını ödüllendirdi.


Gündem 2.04.2021 12:00:00 0
Batmanda kitap kurtları ödüllendirildi
BATMAN (İGFA) - Batmanda Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen programda Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi ve Batman Belediyesi Ali Emiri Kütüphanesinde yetişkin ve çocuk kategorilerinde en fazla kitap alan okuyucular ödüllendirildi.
Programa İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili İhsan Aslanlı, Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Eldar İbrahimoğlu, Kütüphane yetkilileri ile çok sayıda kitapsever katıldı.
Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen ödül töreninde konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, kendisinin de bir kitapsever olarak bu haftayı en güzel şekilde değerlendirmek istediğini söyledi. Son dönemde dijital yayıncılığın yaygınlaşması dolayısıyla kitabın ikinci plana itilmiş gibi bir izlenim olduğunu kaydeden Vali Şahin, "Halbuki kitap ölmez, kitap her dönemde kıymetlidir. Son dönemlerde dijital ve sesli kitaplar çok yaygın.  Hepsi çok faydalı, çok güzel ve kullanışlıdır. Ama hiçbiri o kitabın sayfalarının hışırtısını ve onun kokusunu karşılamıyor. Kütüphane dostluğu, kitap dostluğu ve arkadaşlığı başkadır. Ben kitapseverlerin, sizlerin sayılarının olabildiğince çok artması dileğiyle kütüphaneler haftanızı kutluyorum” dedi.

İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi
CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık
İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı
Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü