Başkan Veli GÖK’ün 6 Mart Atatürk’ün Eğirdir’e Gelişi Kutlama Mesajı;


Gündem 5.03.2021 14:52:00 0
Başkan Veli GÖK’ün 6 Mart Atatürk’ün   Eğirdir’e Gelişi Kutlama Mesajı;

Başkan Veli GÖK’ün 6 Mart Atatürk’ün Eğirdir’e Gelişi Kutlama Mesajı;

 

‘EĞİRDİR MİLLİ MÜCADELEDİR’

Değerli Eğirdir’li hemşehrilerim;

Bugünlere ulaşmamıza bir Devlet olarak var olmamızı Kurtuluş Savaşına borçluyuz.

Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele ise Eğirdir olmadan destanlaşamazdı. 1919-1922 yılları arasında Eğirdir halkımızın verdiği mücadele takdire şayandır. Yurdumuzun dört bir tarafı işgal altındayken Eğirdir halkımızın bu mücadeleye müdahil olmaması düşünülemezdi. Gerek cepheye giden bütün yolların düşman kuvvetleri tarafından tutulması dolayısıyla, bin bir güçlükle tedarik edilen mühimmat ve lojistik desteğin İç Anadolu’ya ulaştırılması için yeni güvenli yollar aranıyordu. Eğirdir’imiz tamda burada devreye giriyor göl taşımacılığı ve tren seferleriyle Kurtuluş Mücadelesine cephane taşıma yükünü omuzlarına alıyordu. Eğirdir’in Kurtuluş Savaşındaki rolü anlaşılmadan bu rol yeni nesillere anlatılmadan Milli Mücadele tam anlamıyla anlatılamaz.

İstiklal Savaşı’nın kazanılmasında, Eğirdir’li hemşehrilerimin olağanüstü özveride bulunması Kurucumuz Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Eğirdir’imize ziyaretleri ve tarihi demirköprü üzerinde ‘Ne Muhteşem Manzara’ diyerek yöre halkına seslenmesi Atatürk’ümüzün bölgemiz halkına bir teşekkür mahiyetinde ziyaretidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Ulusunun Kurtuluş mücadelesinde önderlik eden başta ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve silah arkadaşlarını, sonsuzluğa ulaşmış gazilerimizi ve şehitlerimizi  6 Mart Atatürk’ümüzün Eğirdir’e gelişlerinin 91. yılında en kalbi duygularımla anıyor ve yad ediyorum. Hiç unutmamız gerekir ki ‘Toprakları toprak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa VATAN’dır.’ EĞİRDİR MİLLİ MÜCADELEDİR.


Bursalı firmalar bu fuara odaklandı Bursalı firmalar bu fuara odaklandı
Gençler Türkiye Şampiyonasında 1 numara Kağıtspor Gençler Türkiye Şampiyonasında 1 numara Kağıtspor
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Gençlik Merkezi’ne yoğun ilgi Gençlik Merkezi’ne yoğun ilgi
Manisa'da festival coşkusuna renkli etkinlik Manisa'da festival coşkusuna renkli etkinlik