BAŞKAN ÜNAL'DAN HAYIRSEVERLERE ZİMEM DEFTERİ ÇAĞRISI


Yaşam 20.04.2020 12:27:00 0
BAŞKAN ÜNAL

BUCAK BELEDİYE BAŞKANI EMRULLAH ÜNAL’DAN HAYIRSEVERLERE “ZİMEM DEFTERİ” ÇAĞRISI


Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla hayırseverlere çağrıda bulunarak bakkal, marketler ve esnaflara borcu olan vatandaşların “zimem defterlerini” ödemeleri istedi.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, halk arasında veresiye defteri diye bilinen Osmanlı’daki “Zimem Defteri” geleneğini hayata geçirmek istediklerini söyledi.  Zimem defteri geleneği Osmanlı’da hayırseverlerin rastgele girdikleri bir esnafı ziyaret ederek, esnafın veresiye defterlerini alıp, tüm borçluların borçlarını kapatmasını dayanıyor. Ünal şöyle devam etti:
“Bucak Belediyesi olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu günlerde maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve farkındalık oluşturmak için sosyal sorumluluğa imza atıyoruz. Özellikle Osmanlı döneminde adından sıkça bahsedilen “Zimem Defteri” yani halk arasında veresiye defterini hayırseverlerimizle birlikte hayata geçirmek istiyoruz. Ramazan ayı öncesi ve içerisinde hayat bulan “Zimem Defteri”ni ilçemizde de hayata geçirmek istiyoruz. Hayırseverler iş adamlarımız ve vatandaşlarımızı mahallelerimizdeki bakkal, kasap ve manav gibi esnaflardan alışveriş yaparak, borcu bulunan hemşehrilerimizin veresiyelerini ödemelerini rica ediyoruz. Buradaki asıl amacımız kardeşlik duygularımızı pekiştirmektir. Yardım yapacak olan hayırsever yardım yaptığı hemşerimizi tanımadan onun borcunu küçük esnafımıza ödemesidir.”
Bu uygulamanın büyük bir ihtiyacı karşılamakla birlikte, ecdadın miras bıraktığı adalet ve hakkaniyeti, gelecek nesillere aktarabilme noktasında da önemli bir adım olacağını söyleyen Ünal, “Hayırsever vatandaşlarımız, iş adamlarımız ve esnaflarımızla, maddi durumu sıkıntılı olan vatandaşlarımızın birbirini görmeden mahallelerdeki küçük esnafımızla yan yana getirerek, borçlu olan sıkıntıda olanların borçlarını esnaflarımıza ödemesi için harekete geçiyoruz. Buradaki hedefimiz hem hayırseverimizin hayrının yerini bulması, hem esnaf kardeşimizin bu süreçte ayakta kalması, hem de ihtiyaç sahibi ve çalışamayacak durumda olan hemşehrilerimizinde veresiye borçlarının ödenmesini sağlamaktır. Bu uygulamamız büyük bir ihtiyacı karşılamakla birlikte, ecdadın miras bıraktığı adalet ve hakkaniyeti, gelecek nesillere aktarabilme noktasında da önemli bir adım olacaktır. Uygulamayı özel kılan noktalardan biri de, “Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek” hadisine sadakatle, borçlu ile borcu ödeyen kişinin birbirlerini görmemeleri, bilmemeleri olacak. Günümüzde bu güzel geleneğin devamlılığına katkı sunarak, var olan ihtiyacın fark edilmesini sağlamak, Bucak Belediyesi olarak bizleri gururlandırmanın ötesinde, yardımlaşma ruhunun yaşatılması bakımından umudumuzu güçlendirmesi olacaktır” dedi.

 


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!