Başkan OKAN: Burdur Belediyesi’nin 30 Ağustos kutlamalarında Yolsuzluk istemiyoruz


Siyaset 29.08.2020 01:21:00 0
Başkan OKAN: Burdur Belediyesi’nin 30 Ağustos kutlamalarında Yolsuzluk istemiyoruz

Ak Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan Burdur Belediyesinin 2019 yılı denetim raporlarında çıkan  hususu kamuoyu ile paylaştı. Burdur belediyesinin 2019 yılında 30 Ağustos zafer bayramı etkinlikleri ile ilgili Detay Ajanstan malzemeli hizmet alımı yapılıp tekliflerinin 2 eylülde düzenlenmesi ile ilgili olarak  kamu ihale yasasına aykırı hareket edilmesini gündeme taşıdı. 

Başkan Okan yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Burdur Belediyesi Denetim Komisyonunda bulunan 3 CHP’li ve 2 AK Partili Meclis üyelerimiz uzun bir çalışma yaparak 2019 Belediye mali verilerini incelemiş ve birçok konuya değinerek Burdur Belediye Meclisine Denetim raporlarını Mayıs ayı olağanüstü Belediye Meclisi toplantısında sunmuşlardır.

 

Özellikle komisyonun karşılaştığı CHP Merkez ilçe yöneticilerinin belediyeye kestiği afaki çiçek faturaları ve canlı yayın faturaları Burdur Kamuoyuna yansımış ve büyük bir tepki çekmişti.

 

Son günlerde ise 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını suiistimal eden CHP Burdur yönetimi ilk önce kendi kirli çamaşırlarına bakacak ve temizleyecektir. Burdur Belediyesi 2019 Denetim Raporu son sayfası giderler bölümü 6. Maddesinde de görüldüğü üzere CHP ve AK Parti Meclis üyelerinin imzasıyla 30 Ağustos 2019 Zafer Bayramı kutlama harcamalarının Detay Ajans Firmasına 4734 sayılı Kamu ihale kanuna aykırı bir şekilde verildiği tespit edilmiştir. (Teklifler Zafer Bayramında malzemeli hizmet alımı yapıldıktan sonra 2 eylül 2019 tarihinde Burdur Belediyesine verilmiş) Aynı zamanda Detay Ajans Burdur Belediyesinin bir çok Organizasyonunu da yapan firmadır. Anlaşıldığı üzere artık Burdur Belediyesi ihalelerini ve doğrudan temin alımlarını kendilerine Yakın CHP’li Yöneticilerine ve dostlarına korkusuzca, çekinmeden usulüne uygun olmayacak bir şekilde çatır çatır veriyorlar.


CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı
VEFAT EDEN ZİYA ZEYNELGİL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENECEK Fırsat bulduğu her zaman Ziya Zeynelgil'i evinde ziyaret eden, hal hatırını soran ve sağlık sorunları ile yakından ilgilenen Isparta belediye başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, Zeynelgil'in vefatı ile ilgili üzüntüsünü paylaştı. Başkan Ba
KESKİN GÖREVİ ERTUĞRUL'A DEVRETTİ ISPARTA 23-24 DÖNEM İL GENEL MECLİS BAŞKANI OLAN SERKAN KESKİN, GÖREVİ 25 DÖNEM İÇİN MECLİS BAŞKANI SEÇİLEN AV. MEHMET ALİ ERTUĞRUL'A DEVRETTİ.