BAŞKAN ERDOĞAN DEĞİŞİKLİKLER İÇİN DÜĞMEYE BASIYOR


Siyaset 23.03.2021 23:09:00 0
BAŞKAN ERDOĞAN DEĞİŞİKLİKLER İÇİN DÜĞMEYE BASIYOR

Günlerdir beklenen kabine değişikliği bilgileri sayfalarına taşıyorken Odatv’nin edindiği yeni bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beklenenden büyük bir değişikliğe hazırlanıyor.

Son iki gündür konutundan çıkmayan Cumhurbaşkanı, AKP kongresi öncesinde 7 bakanı birden değiştirecek. Bazı bakanlıklar ise ayrılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Aile Bakanlığı olmak üzere ikiye bölünecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ise Turizm Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı olarak ikiye ayrılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da iki ayrı bakanlık olarak hizmet verecek.

Buna ek olarak da 3 Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı oluşturularak bu görevlere yeni isimler atanacak.

Çarşamba günkü kongrede ise AKP MKYK’da 29 ismin değişmesi bekleniyor. Bu durum MKYK Asil Üye sayısında yüzde 20 artışa denk gelirken Erdoğan’ın MKYK’nın yeni kadrosunu çok önemsediği belirtiliyor.

2023’e giden kadroyu oluşturacağı öğrenilen MKYK’da Erdoğan’ın iki gündür yalnızca Mehmet Özhaseki, Süleyman Soylu, Mahir Ünal, Erkan Kandemir, Hasan Doğan gibi isimlerle görüştüğü öğrenildi. Erdoğan’ın Mahir Ünal ile görüşmesinin sebebinin ise kongre düzeni üzerine olduğu öğrenildi.


Büyükkılıç: “Kütüphanelerimizle bugünümüzü ve yarınlarımızı ihya ediyoruz” Büyükkılıç: “Kütüphanelerimizle bugünümüzü ve yarınlarımızı ihya ediyoruz”
Düzce'de 53 yaşındaki kişi çatıdan düştü Düzce'de 53 yaşındaki kişi çatıdan düştü
Otomotiv satış sonrası pazarında artış beklentisi Otomotiv satış sonrası pazarında artış beklentisi
Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi
Keşan Belediye Başkanı Özcan: “Hoş tablo devralmadık” Keşan Belediye Başkanı Özcan: “Hoş tablo devralmadık”