Başkan Büyükakın: " Kocaeli hayvan dostu bir şehirdir"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü ile ilgili ’’Atalarımız ”Yaratılanı sev Yaratandan ötürü” sözü ile, dünyamızı paylaştığımız her canlının çok değerli olduğunu bize anlatmıştır. Evlerimizin ve sokakl


Gündem 4.10.2021 16:00:00 0
Başkan Büyükakın:

KOCAELİ(İGFA)-  Başkan Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezlerimizde on binlerce sokak hayvanını aşıladıklarını, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde açıkladı.

Kent genelinde mama dağıtımı, beslenme noktaları oluşturma hizmetleri yaptıklarını ve 11 ilçe belediyemiz ile imzaladığımız protokol ile Geçici Bakımevinin yeniden yapılandırılmaya gittiklerini belirten Başkan Büyükakın, ‘’Kocaeli, doğada yaşayan tüm canlılara verdiği değer ve gösterdiği önemle hayvan dostu bir şehirdir. Hayvan dostlarımıza merhamet ve sevgi ilkesinde olmak bizim inancımızın bir gereği ve medeniyetimizin süregelen bir alışkanlığıdır. ‘Canlılara merhamet edene, Allah da merhamet eder; yerdekilere merhamet ediniz ki, göktekiler de size merhamet etsin’ hadisi şerifi ile sevgili Peygamberimiz hayvanlara olan sevginin ne kadar kutsal olduğunu gözler önüne sermiştir. Mekke’nin fethi sırasında ordunun geçtiği yolda gördüğü köpek ve yavrularının ürkmemesi için yanlarında bir görevli beklettiren Peygamberimiz ayrıca askerlerin başka yönden yürümelerini de sağlamıştır. Bizler de bu hassasiyetle hayvan dostlarımıza değer vermeli, onları doğanın olarak görmeliyiz. Yine Osmanlı döneminde hayvan ve ağaçlar için kurulan vakıflar, kedi ve kuşlar için yapılan köşkler, hayvanları besleyen özel uşaklar, Gurabahane-i Laklakan adı verilen leylek bakımevleri ve niceleri hayvan dostlarımıza ne kadar değer verdiğimizin ispatıdır.

Bizim inancımız, bizim medeniyetimiz hiçbir canlıyı dışlamaz. Hayvanlara şiddet uygulanan bir yerde uygarlık geriler, ilkellik baş gösterir. Bir yavru kediyi, minicik bir kuşu, bir küçük köpeği anlamayan, insanı hiç anlayamaz. Onları sevmeyen, insanı hiç sevemez. Hayvanlar için ağzı var dili yok deriz. Bir bakıma doğrudur. Fakat sevgiye zarafetle, dostluğa da sadakatle karşılık verirler. Savunmasız bir canlıya merhamet ve şefkat göstermeyenler, insan ilişkilerinde de vicdanlı davranamazlar." dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Lüks tüketim ekonomik krizde artıyor! Lüks tüketim ekonomik krizde artıyor!