Balıkesir yerel iklim değişikliği için eyleme geçiyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde “Balıkesir Yerel İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı” gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şehir olarak her şeye hazır olma çabası içerisinde olduklarını belirterek “Şehrimizi ikli


Gündem 11.03.2021 15:30:00 0
Balıkesir yerel iklim değişikliği için eyleme geçiyor

BALIKESİR (İGFA) - İklim Değişikliği Eylem Planı hazırlık çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde “Balıkesir Yerel İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı” gerçekleştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da konuşmacı olarak katıldığı çalıştayda; küresel iklim değişikliği ve kentler, yeşil ve mavi toparlanma, sağlık sektörünün iklim değişikliğine uyumu, hava kirliliği, suyun sürdürülebilirliği gibi birçok konu uzmanları tarafından ele alındı.

Eylem Planı İçin Yol Gösterecek Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin İklim Değişikliği Eylem Planı’na yön verecek olan çalıştayın açılış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vehbi Yörük, başta yenilenebilir ve temiz enerji, enerji verimliliği olmak üzere Büyükşehir Belediyesi tarafından bu alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Balıkesir’in, 2020-2024 Temiz Hava Eylem Planı’nı hazırladıklarını ifade eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sadullah Özel, “ Dünya, iklim değişikliğiyle mücadeleyi ön plana aldı. Bizler de bu mücadelede ortak hareket etmeliyiz” dedi.

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İzzet Günal ise Büyükşehir Belediyesi’nin su yönetim anlayışı hakkında bilgiler vererek “Suyun yönettiği değil, suyu yöneten nesiller yetiştirme gayretindeyiz” açıklamasında bulundu.

Şehrin İklim Değişikliği Eylem Planı’nın bir an önce hazır olması için belediye olarak teyakkuz halinde olduklarını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “ Bu konu tüm dünyanın ana gündem maddelerinden bir tanesi. Büyükşehir olarak dünyada ne oluyorsa, bununla ilgili neler yapılıyorsa, hangi stratejiler ortaya konuluyorsa biz bununla ilgili tam irade ortaya koyuyoruz” açıklamasında bulundu.

İklim Değişikliği Bin Kat Daha Hızlı “Küresel İklim Değişikliği ve Kentler” konulu oturumda konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kızılay Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, iklim değişikliğinin eskisinden bin kat daha hızlı olduğunu o yüzden ekolojik sistemin de bu hıza ayak uyduramadığını ifade etti.


 

 


Aksal’dan borç krizine yorum Aksal’dan borç krizine yorum
Rus araştırma üniversitesi ile proje işbirliği için ilk adımlar atıldı Rus araştırma üniversitesi ile proje işbirliği için ilk adımlar atıldı
İzmit Körfezi’nde biyoçeşitlilik araştırılıyor İzmit Körfezi’nde biyoçeşitlilik araştırılıyor
Görevden alınması beklenen Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın gafı gündem oldu! Görevden alınması beklenen Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın gafı gündem oldu!
Efeler'in şampiyonu: Halkbank Efeler'in şampiyonu: Halkbank