Bakan Kurum: "Yıkım yapacak müteahhitler sınıflandırılacak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yıkım yapacak müteahhitlerin teknik kabiliyet ve kapasitesine göre sınıflandırılacağını bildirdi.


Gündem 1.04.2021 10:30:00 0
Bakan Kurum:

ANKARA (İGFA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Yıkım Yönetmeliği üzerinde çalıştıklarını duyuran Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından yönetmelikle ilgili paylaşım yaptı. İzmirde ağır hasarlı binanın kontrollü yıkımı esnasında yanındaki binaya zarar vermesi sonucu evleri zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Bakan Kurum, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve mağduriyet yaşanmaması için tedbirlerin alındığını söyledi. Kurum paylaşımında, "Türkiyenin her yerinde kentsel dönüşüm hedefiyle yıkım çalışmalarının hız kazandığı bu süreçte, yıkım esnasında hiçbir binanın zarar görmemesi için bakanlık olarak bir yıkım yönetmeliği hazırlamak üzere çalışmalarımızı başlattık" ifadelerini kullandı.

"Yıkım yapacak müteahhitler teknik kabiliyet ve kapasitesine göre sınıflandırılacak, bu sınıflandırma kapsamında yıkım yapabilecek ve yıkım sertifikası sahibi olacak" ifadelerine yer veren Bakan Kurum, "Hatalı yıkım yapan müteahhitlere ise cezai işlem uygulanacak. Yıkım sonrası ortaya çıkan tüm atıklar geri dönüşümde kullanılarak ekonomimize kazandırılacak. Yıkım esnasındaki riskler ve çevreye zararlar en aza indirilecek" paylaşımında bulundu.


Ümit Yılmazın İstanbul albümü tüm platformlarda yayında Ümit Yılmazın İstanbul albümü tüm platformlarda yayında
Kayseri'de suya yüzde 30 indirim Kayseri'de suya yüzde 30 indirim
Kayseri'de Büyükşehir Meclisi toplandı Kayseri'de Büyükşehir Meclisi toplandı
Kazanın yaşandığı teleferiğin 36 kabini yere indirildi ANTALYA'da 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı teleferik kazası sonrası 5 gün havadan asılı kalan 36 kabin, halatlı sistemin çalıştırılması ile park pozisyonuna alındı.
Maden suyu içmek zararlı mı? İddialara yanıt geldi... Maden suyu içmek zararlı mı? İddialara yanıt geldi...