Bakan Koca: Corona virüs vakası 47 oldu! Hep Yurtdışından gelenler ...


Gündem 17.03.2020 01:40:00 0
Bakan Koca: Corona virüs vakası 47 oldu! Hep Yurtdışından gelenler ...

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin, "Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda toplam koronavirüs vaka sayısını açıkladı.

Bakan Koca, bugün 29 yeni tanı konduğunu belirterek toplam sayının 47'e yükseldiğini kaydetti.

Koca paylaşımında : "Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3'ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım." ifadelerini kullandı.

 

BAKAN KOCA'DAN ÇAĞRI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son vakası sayısını açıklamasının ardından yeni bir paylaşım yaparak tedbir ve panik yapamam yönünden çağrıda bulundu.

Bakan Koca paylaşımında "TESPİT EDİLEN HER VAKA TOPLUM İÇİN RİSK OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR. Her yeni tanı üzücü fakat sizin için bir güvencedir. Salgınlarda olaylar panikle kontrolden çıkar. Tedbir ve panik, birbirinin zıttıdır. Tedbirleri SIKI tutalım. Virüsle temas ihtimalini SIFIRLAYALIM." ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda dünya geneli mevcut durum paylaşıldı.


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı