Bakan Karaismailoğlundan Türksat 6A müjdesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 6A yerli haberleşme uydusunun üretim ve entegrasyon süreçlerinin yoğun şekilde devam ettiğini söyledi.


Gündem 7.04.2021 12:00:00 0
Bakan Karaismailoğlundan Türksat 6A müjdesi

BURSA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,Ankarada Uydu Teknolojileri Değerlendirme Toplantısında konuştu. Türksat 5B haberleşme uydusunu bu yılın dördüncü çeyreğinde uzaya fırlatılacağını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, Türksat 5Anın mayıs ayının ilk haftasında 31 derece doğu yörüngesine ulaşacağını kaydetti.

Ocak ayı başında başarı ile fırlatılan Türksat 5Anın yörünge yolculuğuna devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, "Ekvatordan 35 bin 160 kilometre uzaklığa ulaşan Türksat 5A, yolculuğunun dörtte üçünü tamamladı. Uydumuz, mayıs ayının ilk haftasında 31 derece doğu yörüngesine ulaşacaktır" dedi.

6A MÜJDESİ

Şu anda tamamen milli imkanlarla geliştirilip üretilmesi planlanan Türksat 6A yerli haberleşme uydumuzun üretim ve entegrasyon süreçleri yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydeden Karaismailoğlu, "Şu anda tamamen milli imkanlarla geliştirilip üretilmesi planlanan Türksat 6A yerli haberleşme uydumuzun üretim ve entegrasyon süreçleri yoğun bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.


ERÜ'den "Uluslararası Medya, Dijital Kültür ve Din Kongresi" ERÜ'den "Uluslararası Medya, Dijital Kültür ve Din Kongresi"
Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.