Babacan: "Siyasette kadınların uzlaşmacı yaklaşımına ihtiyaç var"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından düzenlenen “DEVA Kadında Zirvesi”nde konuştu. Siyasi kavgaların kaybedeninin kadınlar olduğunu vurgulayan Babacan, siyasetin kadınların uzlaşmacı yaklaşımına ihtiy


Gündem 4.03.2021 13:30:00 0
Babacan:

ANKARA (İGFA) - Partisinin Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından düzenlenen "DEVA Kadında Zirvesi"ne katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVAyı kız kardeşleriyle el ele veren kadınların büyüteceğini söyledi.

"Ekonomik dar boğazdan ve politik sıkışmışlıktan ancak kadınların aklı, fikri ve emeğiyle kurtulabiliriz" diyen Genel Başkan Ali Babacan, "“Ağırlıklı olarak erkeklerin egemen olduğu bir siyaset sahnesi var. Oysa tarihimizde kadın hareketi çok güçlü. Daha cumhuriyet ilan edilmemişken, tüm itirazlara rağmen Nezihe Muhiddin ve on üç kadın arkadaşı ilk kadın şûrasını toplamıştı. Her gün cinsiyetçi hakaretlere maruz kalmalarına rağmen şehir şehir çalıştılar. Kadınların mücadelesi, başka ülkelere göre çok daha erken bir tarihte, 1934 yılında, seçme ve seçilme hakkını kazanmalarıyla taçlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün teşvikleriyle ülkemiz, dünya kadın hakları mücadelesine altın bir sayfa yazdı" diye konuştu.

Kadına biçilen siyasi misyonun aile içi rollerin siyasetteki uzantısı olduğunu kaydeden Babacan, "Bugün de partili kadın, partinin ‘destek gücü’ olarak konumlandırılıyor. Kermes yamak, bağış toplamak, yoksullara yardım etmek, kurslar açmak gibi faaliyetlerle ‘destek gücü’ olarak görülüyor. Kadınlar üzerlerine düşen görevi fedakârca yerine getiriyorlar. Biz kadınları ana kademelerin ‘yardımcı güçleri’ ya da seçimden seçime sahaya sürülecek ‘yedek kuvvetler’ olarak görmüyoruz" dedi. Babacan, kadınlarla her kademede yan yana çalıştıklarını belirterek, teşkilatlanma sürecinde o nedenle Kadınlar kolu kurmadıklarını tüm parti organlarında yüksek cinsiyet kotaları koyarak pariteyi sağlamayı hedeflediklerini söyledi.


'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.