Atma bağışla projesi eğitime katkı sağlıyor

TEGV ve TÜBİSAD iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Atma Bağışla Projesi’ ile e-atıklar, çocukların nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlıyor.


Gündem 13.10.2021 14:30:00 0
Atma bağışla projesi eğitime katkı sağlıyor

ANKARA (İGFA) - TEGV hem yaşanılan bu çevre kirliliğini azaltmak hem de e-atıkların geri dönüşümüyle elde edilen ekonomik değerle çocukların nitelikli eğitim desteği alması amacıyla, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Yetkilendirilmiş Kuruluş olarak görevlendirilen Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile ortak hareket ederek 2016 yılında ‘Atma Bağışla Projesi’ni hayata geçirdi.

E-ATIKLAR PTT ARACILIĞIYLA BAĞIŞ

Proje kapsamında bağışlanan e-atıklar, 902 512 042 koduyla PTT aracılığıyla anlaşmalı geri dönüşüm tesisine gönderilirken, elde edilen gelir, imkânı kısıtlı çocukların TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasını sağlıyor.

Eğitimle güçlenen çocukların aydınlık geleceklerine ışık tutması ve daha yaşanabilir bir dünyaya katkıda bulunması açısından çok yönlü bir yapıya sahip olan ‘Atma Bağışla Projesi’ kapsamında bugüne kadar 250 tonu aşkın e-atık bağışlandığı kaydedildi. Sözkonusu bağışlardan bugüne kadar 3 binden fazla çocuğun TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlandı.


Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi
Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret
İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi
Karacabey Boğazı’nda deniz suyu kalitesi bu tesis ile artacak Karacabey Boğazı’nda deniz suyu kalitesi bu tesis ile artacak