At nalı böbrek hastası Sakaryada derman buldu

Sakarya’da SEAH Üroloji Kliniği’nde ender görülen at nalı böbreğe sahip hastanın böbrek taşları, laparoskopik yöntemle ameliyat edilerek temizlendi.


Gündem 4.03.2021 14:00:00 0
At nalı böbrek hastası Sakaryada derman buldu

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne (SEAH) Üroloji Servisi’ne başvuran at nalı böbreğe sahip hastanın taşları kapalı yöntemle temizlendi.

Sağ yan tarafında ağrı şikayeti ile polikliniğe başvuran hastanın detaylı ve dikkatli tetkikinin ardından her iki böbreğinde 3-4 cm taş olduğu ve böbreklerinin alttan birleşik olduğu tespit edildi.

Doç. Dr. H. İbrahim Çimen ve Op. Dr. Yavuz Tarık’ın yaptığı ameliyat sonucu at nalı böbrek hastası sağlığına kavuştu. Hastanın durumu ve yapılan operasyon hakkında bilgi veren Doç. Dr. H. İbrahim Çimen, “Bu taşlara sırttan girilerek müdahale edilmesi gerekiyordu. Fakat hastamızın ameliyat öncesi filmlerinde bağırsakların böbreğin önüne geldiği görüldü. Hastamıza aynı zamanda laparoskopik (kapalı yöntemle karnın içerisine girilmesi) olarak da müdahale edip bağırsakları böbreğe giriş yolundan çekerek sırttan böbreğe girmeyi planladık” dedi.

Hastanın taşlarını 2,5 saat süren ameliyatla kırıp çıkarttıklarını ifade eden Op. Dr. Yavuz Tarık, sağladıkları imkanlar dolayısıyla İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü’ye, SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay’a ve SEAH Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis Demir’e  teşekkür etti.


Hızlı trenlerde bayram hediyesi Hızlı trenlerde bayram hediyesi
TEV'den farklı bakış açısı: Seçmeyelim! TEV'den farklı bakış açısı: Seçmeyelim!
Başkan Tokat, iftar sofrasında vatandaşla buluştu Başkan Tokat, iftar sofrasında vatandaşla buluştu
Başkan Altay: “Üretim kapasitemiz günlük 150 bine çıkacak” Başkan Altay: “Üretim kapasitemiz günlük 150 bine çıkacak”
Nilüfer'de öğrenciler tarımla tanıştı Nilüfer'de öğrenciler tarımla tanıştı