Aras Bulut İynemliden köy okullarına destek

Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin ortaklaşa yürüttükleri “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında köy okullarında kurulan teknoloji sınıflarının Kocaelideki açılış törenine katıldı.


Gündem 1.10.2021 10:00:00 0
Aras Bulut İynemliden köy okullarına destek

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Derince İshakcılar Ortaokulu’nda düzenlenen açılışta çocuklarla bir araya gelen ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli, “Eğitimde fırsat eşitliğine destek olmak çok değerli” dedi.

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır'ın da hazır bulunduğu açılışta Vodafone’un kadınlar ve çocuklar için yaptığı çalışmaları gönülden desteklediğini belirten İynemli, “Dijital gelecekte çocuklarımızın en önemli gereksinimlerinden biri kodlama bilgisi olacak. Bu bilgiyle dijital dünyaya yön verebilecekler. Kodlama, artık evrensel bir dil. Dolayısıyla, tüm çocukların kodlamayı öğrenmesi önem taşıyor. Bugün açılışı yapılan teknoloji sınıfları da köy okullarında okuyan çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliği sunması bakımından çok kıymetli. Bu projeyi gönülden destekliyorum. Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’ne çocuklarımıza kazandırdıkları tüm imkânlar için teşekkür ediyorum” dedi.

Ekim sonuna kadar toplam 30 okula ulaşması hedeflenen projede, bir yılda 60 öğretmenle çevre köyler dahil olmak üzere toplam 6 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu
Anavatan Partisi'nden Adana'da tarihi destek Anavatan Partisi'nden Adana'da tarihi destek