Antalya Olarak Tüm Türkiye’yi Besliyoruz


Gündem 11.04.2020 00:48:00 0
Antalya Olarak Tüm Türkiye’yi Besliyoruz

Ürün bolluğu yaşanan Antalya Toptancı Hali’nden Türkiye’ye sebze meyve sevkiyatı tam gaz devam ediyor. Tedbirler kapsamında ürünler paketlenip kamyonlarla Türkiye’ye dağıtılıyor.

ÖRTÜ altı üretimin merkez üssü Antalya'da çiftçiler üretime devam ediyor. Çiftçiler aldıkları önlemler sonrası seralarında başta domates, salatalık, patlıcan, biber, kabak, fasulye olmak üzere üretimlerini sürdürüyor. Ürün bolluğunun yaşandığı Antalya Toptancı Hali'nde koronavirüs tedbirleri kapsamında ürünler paketlenerek kamyonlara yükleniyor, çalışan işçilerin ise hepsi maske ve eldiven takarak önlem alıyor. Yaklaşık 5 bin 500 kişinin çalıştığı halde sosyal mesafe kurallarına da dikkat ediliyor.

KITLIK OLMAYACAK
Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze Meyve ve Komisyoncular Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, yerleşkeye günlük 5 bine yakın aracın girdiğini ve halde 144 komisyoncunun işlem yaptığını dile getirdi. Geçen seneki aynı ürünlerin gelmeye devam ettiğinin altını çizen Yılmaz, "Ülkemizde sebze sıkıntısı olmayacaktır. Vatandaşımız rahatlıkla sebze ve meyvelerini temin edeceklerdir. Kimse sebze meyve kıtlığı olur diye düşünmesin" dedi.

FİYATLARDA DÜŞÜŞ OLDU
İhracatın düşmesi nedeniyle fiyatların da geçen senenin altında olduğunu anlatan Hasan Ali Yılmaz, "Mesela geçen yıl 6 lira olan domatesin kilo fiyatı bugün 3 lira seviyesinde. limon, patates, soğan, sarımsak hariç fiyatlar geçen yılın altında" dedi. Koronavirüs nedeniyle hale ürün girişinde bir azalma olmadığına işaret eden Yılmaz, "Fakat yurt dışına çıkışta sorun olduğu için ihracatımız düştü. Ardından fiyatlar düştü. Tüketiciler düşük fiyata sebze ve meyve yiyor" dedi.


Şarkikaraağaç bu kışı doğalgazla geçirecek Isparta’nın merkeze en uzak ilçelerinden birisi olan Şarkikaraağaç ilçemizde doğalgaz hattı döşeme çalışmaları bütün hızı ile devam ediyor.
Prof. Dr. Orhan Değer: Arı havasını hastalarda deneyeceğiz Antalya'da düzenlenen Uluslararası Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji Çalıştayı'nda konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Orhan Değer sunumunda sağlıklı yaşama dair önemli paylaşımlar
BURDUR İÇME SUYU GÖL GEÇİŞİ İSALE HATTI PROJESİNE YAKIN TAKİP Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında, şehir merkezi için hayati öneme haiz Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı projesiyle ilgili toplantı yapıldı.
AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARI SEMİHA EKİNCİ VE BELMA ERDOĞAN EĞİRDİR’DE AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARI SEMİHA EKİNCİ VE BELMA ERDOĞAN EĞİRDİR’DE
İzmirli liselerin bilim uygulamaları sergilendi İzmirli liselerin bilim uygulamaları sergilendi