ANTALYA KALEİÇİ ESNAFI AYLARDIR SİNEK AVLIYOR


Gündem 18.07.2020 00:24:00 0
ANTALYA KALEİÇİ ESNAFI AYLARDIR SİNEK AVLIYOR

Antalya Kaleiçi esnafı pandemi nedeniyle aylardır iş yapmamaktan ve siftahsız dükkanlarını kapatmaktan yana dert yakınıyorlar.

Kaleiçi esnafi yaklasik 8-9 aydır iş yapamıyor

Geçtiğimiz sezon sonunda piyasaların kapanmasıyla işleri duran ve ilk baharda açılmasını bekleyen esnaf, bu seferde pandemi kısıtlamalarına takıldı. İş yapmadan dükakan açıp kapattıklarını söyleyen esnaflar, kiralarını ödeyemediklerini ve ellerindeki malların çürüdüklerini söylediler. Devletin verdiği kredilerle ayakta durduklarını söyleyen esnafın çoğunluğu bunun geri ödemesine kısa süre kaldığını aldıkları kredileri nasıl ödeyeceklerini kara, kara düşündüklerini söylüyorlar.

NE YABANCI NE YERLİ TURİST VAR

Antalya'nın önemli bir turizm bölgesi olan Kaleiçinde yaz-kış yerli, yabancı turistler eksik olmuyordu. Tarihi yapılarla örülü bu bölgede önemli bir ticaret ağı vardı... "Bu yıl tüm dünayayı etkisi altına alan Covit-19 salgını heryeri vurduğu gibi Kaleiçinide vurdu. Ama ticaretin döngüsü yabancı turislere göre olduğu için yerli turistler istenileni vermiyor diyen esnaf bizim kazancımız yabancı turisler üzerinde dönüyor. Herşeyimiz yabancı turistlere göre ayarlıdır onun için bu pandemide Ülkemize çok kısıtlı şekilde gelen turistler genellikle otellere kapanarak tatillerini yapıyorlar diyorlar. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma
Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer
Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu